DU katrs varēs kļūt par ūdens stihijas pavēlnieku un prezentēt savu strūklaku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 27.septembrī, Daugavpils universitātes (DU) vecajā korpusā jau septīto reizi norisināsies tradicionālā „Zinātnieku nakts”.

Šoreiz pasākums ir veltīts ūdens tēmai. Lai atklātu ūdens noslēpumus, DU zinātnieki un pētnieki piedāvās dažādas interaktīvas un izzinošas darbnīcas.

“Zinātnieku nakts” mērķis ir popularizēt zinātni, padarīt to interesantu un saprotamu, piesaistīt jaunāko paaudzi. Tādēļ pasākumi galvenokārt tiek domāti pilsētas skolēniem, kuri varēs piedalīties vairākās radošajās darbnīcās.

„Zinātnieku nakts” rīkotāji visus noslēpumus neatklāja, bet solīja, ka katram apmeklētājam būs iespēja kļūt par ūdens stihijas pavēlnieku, izveidot strūklaku, noteikt ūdens daudzumu cilvēka organismā, atklāt DNS noslēpumus, padiskutēt par dzīvo un nedzīvo ūdeni, pārbaudīt savas zināšanas par Baltijas jūru. Vārdu sakot, būs interesanti.

Latgales keramiķi nodemonstrēs trauku izgatavošanas procesu, izmantojot raku tehnoloģiju.  

„Zinātnieku nakts 2013” norises vieta un laiks: DU (Vienības ielā 13) no plkst.17:00 līdz plkst.22:00.

Starp citu, pērn minētā pasākuma ietvaros interesenti pētīja dažādus enerģijas veidus, aprēķināja cilvēka ķermeņa enerģiju, bet DU zinātnieki nodemonstrēja īstu vulkāna izvirdumu.


Написать комментарий