Itālijā ražo jaunu alus šķirni – “cieto” alu

foto: progorodsamara.ru
foto: progorodsamara.ru

Alus ražotāji Itālijā sākuši ražot pastveidīgu alu, kuru var uzsmērēt uz maizes.

Kopumā tiek piedāvātas divas "cietā" alus šķirnes – gaišā un tumšā, raksta ārvalstu mediji.

"Vienreiz vakarā, vakariņojot kopā ar draugiem, radās ideja izveidot kaut ko neparastu – kādu jaunu produktu, kas varētu izraisīt apmeklētājos interesi, ” atklāja alus darītavas pārstāve Emanuela Laurencija. Viņa piebilst, ka "cietais alus" sākotnēji tika piedāvāts gardēžiem no visas pasaules ar mēŗki to testēt. Tas esot bijis vislabākais veids, kā saprast, vai publikai tas garšos.

"Tiešām ir jūtama alus garša. Nedaudz salda. To var kombinēt ar dažādiem produktiem. Derēs labām brokastīm, iespējams, kopā ar sieru," iespaidos dalījās viens no degustatoriem Luačano Gasperini.

Eksperimentā secināts, ka publikai garšoja.

Patlaban veiksme ir neticama – ražotāji saņem pasūtījumus no visas pasaules.

Jāpiebilst, ka tādu alu var lietot ne tikai pieaugušie, bet arī bērni. Apstrādes gaitā alkohols pilnībā "izgaist".

"Cietajam alum" ir sviesta konsistence un ārēji tas atgādina zemesrieksta sviestu.


Написать комментарий