Daugavpilī galīgi apstiprināts skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju darba algu apmērs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.septembrī Daugavpilī tika apstiprināts pilsētas skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algu apmērs.

Minētais lēmums pirms nedēļas tika izskatīts Domes komiteju sēdēs, Domes sēdē tas tika apstiprināts, pamatojoties uz pērnā gada Domes lēmumu par darba algu apmēru, ņemot vērā skolēnu un audzēkņu skaitu.

Šogad tika grozīta 9.vidusskolas direktora darba alga, jo šajā skolā ir palielinājies skolēnu skaits, kā rezultātā tika palielināta arī darba alga. Daugavpils valsts ģimnāzijas direktoram šogad piemaksās 28 latus par viesnīcu, bet 17.vidusskolas direktoram – 48 latus par programmas īstenošanu ieslodzījuma vietās (41 cilvēks). Tāpat šogad 10% piemaksu saņems „Saules skolas” direktore. Minēto darba algas palielināšanu nodrošinās pašvaldība. Tādējādi mazākā direktora darba alga šogad būs 570 lati, lielākā – 824 lati.

Arī pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algas tiek aprēķinātas, ņemot vērā audzēkņu skaitu, tādēļ divu pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algas tiks palielinātas. Vadītāju darba algas būs no 492 līdz 585 latu apmērā.

Atgādināsim, ka, apspriežot lēmumu komitejās, bija radusies kaislīga diskusija, kuras gaitā deputāti ierosināja nākotnē pārskatīt gan skolu direktoru un izglītības iestāžu vadītāju, gan pedagogu darba algas. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka esot sagatavota vēstule, kurā pārvalde lūgs Domes vadību un deputātus rast iespēju nākamgad palielināt pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu, kā arī skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu tehnisko darbinieku darba algas.

Runājot par skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algu palielināšanu, M.Isupova paziņoja, ka ir uzsākta pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba kvalitātes izvērtēšana, atkarībā no kuras tiks piedāvāti darba algu palielināšanas varianti.


Написать комментарий