Latvijas finanšu ministrs Daugavpils mēram uzdāvināja Naudas koku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 27.septembrī, Daugavpilī lielas informatīvas kampaņas ietvaros notika trešā pēc kārtas Eirodiena.

No plks.13:00 līdz 19:00 Vienības laukumā varēja piedalīties informatīvajā pasākumā un iepazīties ar stendiem, kuros ir ievietota informācija par Eiropas valūtas ieviešanu un iespējām, kas pavērsies pēc tās ieviešanas. Garāmgājēji, galvenokārt pensijas vecuma cilvēki, interesējās par notiekošo, pētīja brošūras, plakātus un citus informatīvos materiālus.

Pasākuma vadītājs bija programmas „Kā labāk dzīvot” vadītājs Valters Krauze, publiku ar dziesmām izklaidēja Daugavpils universitātes Mākslas un mūzikas fakultātes studentes.

Eirodienā piedalījās īpašais viesis – Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks, kurš atzīmēja, ka eirozona dinamiski tuvojas, līdz eiro ieviešanai Latvijā palikušas mazāk nekā 100 dienas. Ministrs uzsvēra, ka eiro ir specifisks instruments, kas var uzlabot dzīves kvalitāti, veicināt jaunu darba vietu radīšanu un darba algu palielināšanu. Pēc viņa vārdiem, no eiro ieviešanas nav jābaidās.

Finanšu ministrs Daugavpils mēram uzdāvināja Naudas koku, kas simbolizē labklājību un mūsu pilsētas attīstību, kurā viņš saskata lielu potenciālu.

Savukārt J.Lāčplēsis atzīmēja, ka iedzīvotāji eiro ieviešanu gaida ar cerībām un nelielām bažām, tomēr vairākums esot noskaņots visai optimistiski.

Vēlāk notikušajā preses konferencē finanšu ministrs Andris Vilks nodemonstrēja Latvijas eiro eksemplārus un ļāva tos apskatīt, atzīmējot, ka uzskata mūsu jaunās naudas zīmes par vienu no skaistākajām ES valūtām.



Написать комментарий