Naujenes novadpētniecības muzeja direktore: Mums ir daudz plānu un priekšlikumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau portāla Gorod.lv lasītājiem ir zināms, apmēram pirms nedēļas Naujenes novadpētniecības muzejs atvēra savas durvis apmeklētājiem pēc renovācijas.

Lai uzzinātu, kā notiek muzeja darbs jaunajās telpās, mēs vērsāmies pie muzeja direktores Evitas Kusiņas–Koļesnikovas.

Pēc Evitas Kusiņas–Koļesnikovas vārdiem muzeja atklāšana noritēja brīnišķīgi Daugavpils novada dienu ietvaros 20. un 21. septembrī, kad Naujenes novadpētniecības muzeju varēja apmeklēt bez maksas. Pirmie šo iespēju izmantoja Lāču pamatskolas skolēni un viss Naujenes pagasta pārvaldes kolektīvs. Tagad baudīt renovētā muzeja atmosfēru, apskatīt tā ekspozīciju un izstādes ierodas dažādu Daugavpils novada uzņēmumu un iestāžu grupas.

Kā atzīmēja Evita Kusiņa–Koļesnikova, novadpētniecības muzejs patlaban piedāvā vairāk iespēju. Tā, katru ceturtdienu te notiek bezmaksas klūgu pīšanas darbnīcas. Turklāt visiem interesentiem parādīs visu dažādu izstrādājumu veidošanas ceļu no materiāla sagatavošanas līdz klūgu pīšanas tehnikām un izstrādājumu izgatavošanai.

Turklāt nedrīkst aizmirst, ka tieši Naujenes novadpētniecības muzejs cenšas sasniegt jaunu pasaules rekordu vislielākās rakstainas segas izveidošanā, kura uz šodienu ir sasniegusi 40 m un kuras veidošanā jau ir piedalījušies vairāk nekā 2100 cilvēku.

Zīmīgs ir arī tas, ka no jaunā gada muzejā tiks realizēti divi projekti, kuri bagātinās muzeja jaunās vitrīnas un ekspozīcijas.

Jāatzīmē, ka pagaidām Naujenes novadpētniecības muzejs strādā 5 dienas nedēļā no 8:00 līdz 17:00, bet brīvdienās pieņem iepriekš pieteiktās ekskursijas. Iespējams, ka nākotnē muzeja darba grafiks kļūs elastīgāks, lai muzejs kļūtu pieejamāks visiem interesentiem.


Написать комментарий