Seno lāču dzimumlocekļa izmērs pārsteidza paleontologus

foto: dailymail.co.uk
foto: dailymail.co.uk

Zinātniekiem izdevās noskaidrot seno lāču seksuālo dzīvi, izmantojot šo dzīvnieku dzimumlocekļu izrakumu kaulus. Pētnieki nonāca pie secinājuma, ka lāču mātītes deva priekšroku tēviņiem ar lielām ģenitālijām.

Spānijas zinātnieki analizēja kolekciju, kura sastāv no pieciem pārakmeņojušām seno lāču atliekām, pievēršot pastiprinātu uzmanību dzimumlocekļa kauliem.

Kā ziņo NBC News, bakulums – dzimumlocekļa saistaudu kauls ir arī patlaban dzīvojošiem zīdītājiem: sikspārņiem, grauzējiem un primātiem. Tas palīdz dzīvniekiem uzturēt erekciju un izspiež mātītes iepriekšējā partnera spermu. Pētījuma gaitā Barselonas universitātes zinātnieki noskaidroja, ka seno lāču, kuri svēra ap 265 kg, dzimumlocekļu kauli bija neticami lieli – vidēji 9,1 collas (23,3 cm). Salīdzinājumam: 500 kg smagā baltā lāča, kurš tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem zemes zīdītājiem, bakuluma garums sastāda 7,3 collas (18,6 cm).

Zinātnieki domā, ka seno lāču mātītēm dzimumlocekļa izmēram bija nozīme, jo viņas pārošanās laikā izvēlējās partneri ar garāku bakulumu, - vēsta fedpost.ru.

Paleontologs Huans Abella akcentēja, ka dzimumlocekļu kaulu pārakmeņojušās atliekas sniedza informāciju ne tikai par to, kam mātes dod priekšroku, bet arī par tēviņu dzīvesveidu.

Pēc Barselonas universitātes darbinieka vārdiem senie lāči vienatnē pārvarēja lielus attālumus, tādēļ bija spiesti ilgi iztikt bez dzimumakta. Tāpat Abella piemetināja: dzīvnieku pārošanās notika reti, bet tā bija ilga, kas palielināja mātītes apaugļošanās varbūtību.

Detalizētāka Spānijas zinātnieku atskaite tika publicēta žurnālā PLoS One.

Jāatzīmē, ka iepriekš FederalPost ziņoja par Kanādas Otavas universitātes zinātnieku pētījuma rezultātiem, kuri aptaujāja 100 sievietes ar mērķi noskaidrot, vai tik tiešām vīrieša dzimumlocekļa izmēram ir galvenā nozīmē partnera pievilcības novērtējumā.

Pētnieki sievietēm rādīja vīriešu ķermeņa attēlu datora ekrānā un pēc iegūto datu analīzes secināja, ka sieviešu vairākums izvēlas gara auguma plecīgus vīriešus ar garu dzimumlocekli.


Написать комментарий