Divu pilsētas bērnudārzu pedagogi un audzēkņi piedalīsies starptautiskajos projektos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.septembrī pilsētas domes deputātu sēdē tika izskatīti un apstiprināti jautājumi par divu pirmsskolas izglītības iestāžu (Daugavpils 9.pirmsskolas izglītības iestādes un 3.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes) dalību starptautiskajos projektos.

Ar mērķi paplašināt dažādu Eiropas valstu bērnu, skolotāju un vecāku sadarbību un nodibināt ciešāku saikni, kas balstīsies savstarpējā sapratnē, zināšanās, starpkultūru dialogā un vēlmē apgūt svešvalodas, Daugavpils 3.pirmsskolas izglītības iestāde piedalīsies projektā „Eiropas reģioni mūsu acīm”.

Projekta ietvaros pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi piedalīsies starptautiskajos semināros Spānijā, Turcijā, Polijā, Rumānijā, Itālijā, Austrijā, Grieķijā, Bulgārijā un Ungārijā, viens šāda veida pasākums norisināsies arī Latvijā. Projekta ietvaros tiks rīkotas ekskursijas uz skaistākām Daugavpils vietām, tiks veidotas prezentācijas, rīkoti bērnu zīmējumu konkursi un citi pasākumi.

Projekta kopējās izmaksas ir 21 000 eiro (aptuveni 15 tūkstoši latu), Daugavpils pilsētas dome līdzfinansēs tikai 20% no summas, t.i., līdzfinansējums sastādīs 2 952 latus.

Savukārt 9.pirmsskolas izglītības iestāde piedalīsies projektā „From tiny acorns giant oak trees grow” („Mazs brašulis”), kura ietvaros bērni tiks iepazīstināti ar dzīves dabas ciklu, sāks daudz rūpīgāk attiekties pret dabu un dabas resursiem. Tiks rīkoti dažādi pasākumi, kuri bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem palīdzēs izveidot priekšstatu par dabas resursu un enerģijas saglabāšanu.

Minētā projekta kopējas izmaksas – 14 000 eiro (aptuveni 10 tūkstoši latu), pilsētas domes finansējums sastādīs 20% jeb 1 968 latus.

Jāpiebilst, ka abi projekti tiks īstenoti 24 mēnešu laikā – no 2013.gada augusta līdz 2015.gada 31.jūlijam.


Написать комментарий