Jubilejas sezona Daugavpils Krievu namā tika atklāta ar dzeltenām puķēm un latgaliešu dziesmām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 27.septembrī, Daugavpils Krievu kultūras centrā notika jaunās sezonas atklāšana, kas ir veltīta gaidāmajai jubilejai – nākamgad Krievu nams svinēs 20 gadu jubileju.

Tā ilggadējā vadītāja Geroida Bogdanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šajā laikā Krievu nams trīs reizes mainīja savu atrašanās vietu. Tālajā 1994.gadā Krievu kultūras centrs atradās bijušajā Meleteja Kalistratova namā. Pēc tam pārvācās uz ēku Tautas ielā. Bet, sākot ar pērno vasaru, Krievu nams atrodas Varšavas ielā.

Daugavpils Krievu kultūras centra jubileja tiks svinēta nākamgad tradicionālās Slāvu rakstības nedēļas ietvaros, kurā piedalīsies vairāki viesi. Tiek plānots publicēt arī īpašu žurnāla numuru.

Sezonas atklāšana Krievu namā kā parasti notika jautri, ar dziesmām un jokiem. Krievu kultūras centra lielajā zālē bija pulcējies liels apmeklētāju skaits, kuri no sirds izbaudīja vairāku radošo kolektīvu („Slavjanka”, „Vdohnovenije”, „Lada”, „Rusiči”) uzstāšanos.

Baltkrievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks apsveica Krievu namu ar jaunās sezonas atklāšanu, novēlēja nemitīgu radošo darbību. KF Ģenerālkonsulāta atašejs Daugavpilī Oļegs Ribalkins, kurš mūsu pilsētā ieradās pirms nedēļas, jau paspēja novērtēt vietējo iedzīvotāju viesmīlību un bija priecīgs arī šeit dzirdēt krievu valodu.

Ludmila Žilvinska Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vārdā sveica Krievu kultūras centru jaunās sezonas sākumā, uzdāvināja dzelteno krizantēmu pušķi kā Krievu nama sirsnīgās un saulainās būtības simbolu. Sv.Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas tēvs Aleksandrs atzīmēja, ka Daugavpils Krievu kultūras centra darbība vienmēr bijusi saistīta ar garīgo dzīvi un paziņoja, ka drīz šeit sāks darboties Svētdienas skola.

Pirmo reizi Krievu namu apmeklēja Naujenes folkloras kolektīvs „Ružeņa”. Tā dalībnieces priecēja klātesošos ar latgaliešu dziesmām, uzdāvināja lielu ābolkūku un novēlēja laimi.

Ukraiņu kultūras biedrības „Mrija” vadītāja Nadežda Stahovska runāja par dažādu kultūru cilvēku draudzību un aicināja apvienoties, bet 27.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Natālija Isate paziņoja, ka šajā sezonā minētās izglītības iestādes audzēkņi iesaistīsies ansambļa „Russkije karagodi” darbībā.

Svētku pasākuma noslēgumā tika nodziedāta labi zināma dziesma, kuras vārdus „Cik labi, ka šodien esam pulcējušies kopā!” dziedāja līdzi visi klātesošie.

Tāpat katram Krievu nama apmeklētājam uzdāvināja nelielu dāvanu un uzcienāja ar tradicionālo hrenovuhu.



Написать комментарий