Dienvidlatgales NVO atbalsta centra vadītājs: Daugavpilī biedrībām netiek deleģētas pašvaldības funkcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Biedrības „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” vadītājs Oskars Zugickis jau ziņojis portālam Gorod.lv, ka, neskatoties uz to, ka nevalstisko organizāciju (NVO) skaits Latvijā turpina augt, mūsu pilsētā un novadā to skaits nav liels.

Turpinājām sarunu ar speciālistu, lai noskaidrotu, kāda situācija ir izveidojusies Daugavpilī.

„Lai izprastu Daugavpilī izveidojušās situācijas specifiku, jāsalīdzina mūsu pilsēta un kaimiņpilsēta Līvāni. Ilgu laiku Līvānos darbojas biedrība „Baltā māja”, kurai pašvaldība ir deleģējusi sociālās funkcijas, t.i., darbu, kuru pie mums dara Sociālo lietu pārvalde. Godīgi sakot, neesmu dzirdējis, ka Daugavpilī kādas biedrības pildītu pašvaldības funkcijas”, pastāstīja Oskars Zugickis.

Dienvidlatgales NVO atbalsta centra vadītājs atzīmēja, ka saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem 2009.gadā Latvijā esošo nevalstisko organizāciju ieņēmumi bija 201 509 133 lati jeb 18 421 lats uz katru Latvijas NVO.

„Runājot par Latgales vidējiem rādītājiem, jāatzīmē, ka tie nav lieli – patlaban katras NVO vidējie ieņēmumi ir aptuveni 5 tūkstoši latu”, teica O.Zugickis.

Pēc speciālista vārdiem, statistikas dati liecina, ka Daugavpilī NVO darbojas likumdošanas, interešu aizsardzības un politikas jomās, savukārt pārējos Latvijas reģionos – kultūras un atpūtas jomā.


Написать комментарий