Komunālos maksājumus un apkures rēķinus Līvānos varēs nomaksāt bez komisijas maksas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā infromē Līvānu novada portāls, šāda iespēja norēķināties par pakalpojumiem no 1.oktobra būs abos pašvaldības uzņēmumos: SIA „Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” (Rīgas ielā 2b, Līvānos) un SIA „Līvānu siltums” (Zaļā iela 39, Līvāni).

Rēķinus būs iespēja nomaksāt darba dienās no plkst. 8.00 līdz 16.30.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods: „Iedzīvotājiem, īpaši tiem, kas nelieto internetbanku, lielas problēmas ar rēķinu nomaksu radās pēc tam, kad savu darbību Latvijā pārtrauca „GE Money bank”. Iepriekš ar „GE Money bank” Līvānu filiāli pašvaldībai bija noslēgta vienošanās par atvieglotiem noteikumiem, lai iedzīvotājiem nebūtu jāmaksā pilna komisijas maksa.

„GE Money bank” savu darbību 20.septembrī pārtrauca arī Līvānos, un šobrīd novadā uz nepilniem 14 000 iedzīvotāju ir palikusi tikai viena banka - „Citadele” klientu apkalpošanas centrs.

Banka, protams, iekasē arī komisijas maksu par pakalpojumu, kas ir normāla biznesa prakse. Diemžēl iedzīvotājiem, īpaši cilvēkiem ar zemiem ienākumiem – pensionāriem, trūcīgajiem – tas ir liels papildus slogs, ja par katra rēķina apmaksu jāmaksā vēl nepilns lats komisijas maksa.

Cilvēki nāk un prasa palīdzību pašvaldībā, kas ir viņiem tuvākā pārvaldes iestāde. Diemžēl banku biznesu un jaunu filiāļu atvēršanu reģionos ietekmēt nav pašvaldības spēkos. Iespējams, ka šī problēma būtu jārisina valstiskā līmenī, jo šobrīd reģionu iedzīvotāji tiek apdalīti, banku pakalpojumu tīkls sašaurinās. Arī Līvānu novada iedzīvotāji būtu priecīgi par vēl kādas bankas filiāles atvēršanu Līvānos, jo šobrīd šis pakalpojums ir ierobežots – tuvākās SEB, Swedbank un citu banku filiāles atrodas 30-40 km attālajās kaimiņu pilsētās. Ja kādu banku interesē šī  tirgus niša, laipni lūgti! Atbilstošas kvalifikācija speciālistu mums pietiek!

Tomēr arī šajā situācijā mēs pašvaldībā meklējām risinājumu, un no 1.oktobra bez komisijas maksas rēķinus varēs nomaksāt abos mūsu pašvaldības uzņēmumos.”


Написать комментарий