Premjers Dombrovskis jūtas neomulīgi par ministru mazajām algām

foto: bnn-news.ru
foto: bnn-news.ru

Premjers Valdis Dombrovskis jūtas neomulīgi par ministru algām. 

Tai pašā laikā viņš teic, ka ministru algas ir „politisks jautājums” un tādēļ, pēc visa spriežot, tās nevar palielināt. Sabiedrība pašlaik ir neapmierināta ar to, ka ministriem, pēc tās ieskatiem, ir nesamērīgi liels atalgojums.

Kasjauns.lv jau rakstījis, ka ministriem bieži vien ir ievērojami lielākas algas nekā viņu tiešajam priekšniekam – Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim. Piemēram, šī gada februārī toreizējais satiksmes ministrs Aivis Ronis algā saņēma teju divas reizes vairāk nekā premjers – 2513 latus. Arī pagājušajā mēnesī veselai virknei ministru bija lielākas algas nekā premjeram. Tomēr algas ir par zemu, lai ministrus noturētu amatā. 

Dombrovskis laikrakstam „Diena” atzinis, ka nejūtas omulīgi par to, cik saņem ministri. Vienlaikus viņš arī piebilst: „Ja nu pēc kaut kā sabiedrībā nav pieprasījuma, tad tas ir ministru algu palielinājums.” Viņš arī teic, ka būs jārēķinās ar to, ka „kādā brīdī šis jautājums nonāks darba kārtībā, bet jāsāk ir ar zemākajām algām.” 

Vislielāko algu pagājušajā mēnesī pēc nodokļu samaksas saņēmis tieslietu ministrs Jānis Bordāns - 1255 latus, otra lielākā alga bijusi labklājības ministrei Ilze Viņķelei - 1245 lati, bet iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis saņēmis 1241 latu. Virs 1200 latiem alga bijusi arī satiksmes ministram Anrijam Matīsam - viņam izmaksāti 1237 lati, bet zemkopības ministre Laimdota Straujuma algā par augustu saņēmusi 1220 latus. 

Pats Dombrovskis par darbu augustā saņēmis 1190 latu lielu algu. Mazliet mazāk par savu priekšnieku saņēmusi veselības ministre Ingrīda Circene - 1180 latus, izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska alga iepriekšējā mēnesī bija 1177 lati, savukārt finanšu ministrs Andris Vilks un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs katrs saņēmuši 1169 latus, bet ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts saņēmis 1134 latus. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts saņēmis 1134 latus, kultūras ministrei Žaneta Jaunzeme-Grende - 1072 latus, bet aizsardzības ministrs Artis Pabriks - 1048 latus. Vismazāko algu par augustu saņēmis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš nopelnījis 912 latus. 


Написать комментарий