V.Bojarūns par DzKSU vadītāja amata pretendentu zemo aktivitāti: Dažreiz kritizēt ir vienkāršāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz jautājumu, ar ko, viņaprāt, varētu būt saistīta Daugavpils DzKSU vadītāja amata pretendentu zemā aktivitāte, Domes deputāts paziņoja, ka pretendenti acīmredzot nopietni uztver šo konkursu un saprot, ka šajā gadījumā ir nevis jākritizē, bet jāstrādā.

Kā zināms, konkursu uz DzKSU vadītāja amatu sagatavoja īpaši izveidota darba grupa, kurā darbojās arī Vladislavs Bojarūns. Konkurss ir noslēdzies 27.septembrī, bet pirms tam, pēc deputāta informācijas, bija saņemti tikai 5 pieteikumi.

V.Bojarūns atzīmēja, ka viņam gribētos, lai pretendenti būtu aktīvāki. Runājot par tik mazas ieinteresētības iemesliem, deputāts paziņoja sekojošo:

„Spriežot pēc sevis paša, varu teikt, ka dažreiz kritizēt ir vienkāršāk. Bet, kā mēdza teikt armijā – kritizējot, izsaki priekšlikumu, bet izsakot priekšlikumu, dari. Tas pats arī šajā gadījumā: ja pretendentiem ir izglītība, noteiktā darba pieredze, lai piedāvā savu kandidatūru”.

Vladislavs Bojarūns nepiekrita pieņēmumam, ka cilvēki varētu baidīties no atbildības, atzīmējot, ka pretendenti ir noskaņoti ļoti nopietni, jo šajā organizācijā jāstrādā kvalitatīvi.

Runājot par DzKSU vadītāja darba algu (kuras apmērs konkursa paziņojumā nav norādīts), deputāts uzsvēra, ka iepriekš jau esot izteicies par šo jautājumu, tas vēl tikšot izlemts, jo jāņem vērā ne tikai uzņēmuma vadītāju darba algas, bet arī nodaļu vadītāju atalgojumu, jāizvērtē viņu ieguldījums iedzīvotāju problēmu risināšanā, un, iespējams, darba algai jāietekmē darba kvalitāte.

Vai nevarētu notikt, ka, piemēram, pēc mēneša jaunā DzKSU vadītāja darba alga tiks samazināta? V.Bojarūns paziņoja, ka tā nenotiks, jo, iespējams, tiks ieviesta sistēma „darba alga plus bonusi”, lai darbinieks zinātu, ka par labu darbu tiks labi atalgots.

„Darba izvērtējumam nav jābūt subjektīvam. Esmu ziņojis DzKSU vadībai, ka es un komiteja vērtēsim DzKSU darbu, ņemot vērā arī sūdzību skaitu. Ja to nekļūst mazāk, vadības darbs nav uzlabojies”, atzīmēja V.Bojarūns.


Написать комментарий