Jans Kopeckis – Eiropas rallija čempions!

foto: f1news.ru
foto: f1news.ru

Čehu pilots Jans Kopeckis, uzvarot Horvātijas rallijā, oficiāli nodrošinājis sev šāgada Eiropas čempiona titulu, jo kopvērtējumā divus posmus pirms Eiropas meistarsacīkšu (ERČ) beigām kļuvis pārējiem konkurentiem neaizsniedzams.

31 gadus vecajam Kopeckim šis ir pirmais kontinenta čempiona titula karjerā.

"Sajūta ir ļoti laba, taču šis mums bija smags rallijs, jo pirmajā dienā spēcīgi lija, bet mēs, pamatojoties uz komandas laika prognozēm, ka būs sauss, uzlikām cietā sastāva riepas," par savu "čempiona" ralliju stāsta Kopeckis. "Nebija viegli noturēties uz ceļa, jo trase bija ļoti slidena, bet mums tas tomēr izdevās. Nākamajā dienā jau bija labāk, turklāt es centos braukt cik iespējams ātri, jo līdzīgus apstākļus sola pēdējā Čehijas čempionāta posmā, kas būs manas pēdējās šīssezonas sacensības. Nākamajā ERČ posmā Sanremo būšu skatītājos."

Šosezon čehu pilots, kurš pārstāv "Škoda Motorsport" komandu, uzvarējis sešos no astoņiem ERČ posmiem, kuros piedalījies. Kā zināms, Latvijas sacīksti, "Rally Liepāja-Ventspils" Kopeckis izlaida.

Horvātijas rallijā kļuva zināma arī jaunizveidotā ERČ "Ladies' Trophy" kausa ieguvēja - par to kļuva austrāliete Mollija Teilore.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий