Daugavpils Krievu kultūras centra svētdienas skolu apmeklēs 60 pieaugušie un bērni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oktobra pirmajā brīvdienā sāksies Daugavpils Krievu kultūras centra svētdienas skolas nodarbības un Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles draudzes skolas nodarbības. 

Sestdien, 28.septembrī, Daugavpils Kultūras centrā jaunais mācību gads, kas parasti ilgst no rudens līdz pavasarim, tika atklāts ar svinīgo aizlūgumu un svētku koncertu.

Krievu kultūras centra vadītājas vietnieks Jurijs Jermakovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad aptuveni 60 dažāda vecuma cilvēki pietiecās svētdienas skolas apmeklēšanai, kuras ietvaros viņi apgūs Dieva Likumu, iemācīsies baznīcas rakstus un dziedājumus, kā arī paplašinās zināšanas par krievu kultūru un vēsturi.

Svētdienas skolu apmeklēs bērni vecumā no 5 līdz 12 gadiem, savukārt draudzes skolu – arī vecāki cilvēki.

Reizi nedēļā skolas apmeklētājiem stāstīs ne tikai par Svētajiem rakstiem un pareizticīgo tradīcijām, bet arī par to, kā jāuzvedas baznīcā un ārpus tās, nodarbosies ar estētisko audzināšanu utt. Nodarbību laikā notiks arī aizlūgumi, kuru gaitā skaidros lūgšanu būtību un nozīmi.

Skolas audzēkņi varēs izmantot Krievu kultūras centra lielu bibliotēku. Tiek plānots, ka garīgi pedagoģiskais darbs notiks arī ar vecākiem, tiks rīkoti dzejas vakari jauniešiem.

Gan bērni, gan pieaugušie apgūs baznīcslāvu valodu. Pēc Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles garīdznieka tēva Andreja vārdiem, par viņa kā pasniedzēja galveno prieku būs audzēkņu prasme lasīt baznīcslāvu valodā.



Написать комментарий