Vīrieša nonāvēšanā tur aizdomās Zilupes novada iedzīvotāju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.septembrī Ludzas novada Rundēnu pagasta dīķī tika atrasts nenoskaidrota vīrieša līķis, kuram bija konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes.

Ludzas policijas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 12.nodaļas „Nonāvēšana”. Turpinot notikuma apstākļu precizēšanu, pēc neilga laika tika noskaidrota mirušā vīrieša personība – 1962.gadā dzimušais Zilupes novada iedzīvotājs.

Kā informē Valsts policijas preses dienests, veicot operatīvus izmeklēšanas pasākumus vainīgo personu noskaidrošanai, policijas darbinieki pārbaudīja aizdomās turamo personu loku, kā rezultātā 24.septembrī aizdomās par šī smagā nozieguma izdarīšanu aizturēja 1964.gadā dzimušo vīrieti, Zilupes novada iedzīvotāju. Turpinot izmeklēšanu tika noskaidrots, ka cietušais tika nonāvēts naktī no 30. uz 31.augustu. Abi vīrieši bija savstarpēji pazīstami un, pēc policijā esošas informācijas, viņiem bijušas diezgan naidīgas attiecības. Starp abām personām jau agrāk notikuši konflikti, bet todien kārtējās konfliktsituācijas rezultātā aizdomās turētais nodarīja cietušajam tādus miesas bojājumus, kas iespējams nebija savienojami ar dzīvību. Domādams, ka cietušais ir miris, un mēģinot slēpt nozieguma pēdas, aizdomās turētais aizveda cietušā līķi uz kādu Ludzas novada dīķi un tur mēģināja to nogremdēt. Tikai pēc divām nedēļām cietušā līķis tika atrasts.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze. Aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.


Написать комментарий