Daugavpils novada pašvaldība apstiprināja skolotāju darba algām domātās mērķdotācijas sadales noteikumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 30.septembrī, Daugavpils novada domes sēdē deputāti izskatīja jautājumu, kas izraisīja diskusijas, - skolotāju darba algām domātās mērķdotācijas sadales noteikumus.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja, ka Daugavpils novada dome nevar apstiprināt Ministru kabineta izdotos mērķdotācijas sadales noteikumus, jo šādā gadījumā 10 no 16 Daugavpils novada izglītības iestādēm ciestu finansiālos zaudējumus. Tas esot saistīts ar to, ka Ministru kabinets ievēro modeli „nauda seko skolēnam”, bet tikai 7 novada skolās mācās vairāk par 100 skolēniem, tādēļ jautājums par līdzekļu sadali novadā ir problemātisks.

Saskaņā ar lēmumu, izstrādājot budžetu, tiks ņemti vērā sekojošie koeficienti: pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu skaitam piemēros koeficientu 0,75; 1.-4.klašu skolēnu skaitam – 0,75, ja skolā ir vairāk par 100 skolēniem un 1,1, ja skolā ir 100 un mazāk skolēnu; 5.-.9 klašu skolēnu skaitam – 1,0, ja skolā ir vairāk nekā 100 skolēnu un 1, ja to ir mazāk par 100; 10.-12.klašu skolēnu skaitam – 1,25; koeficients 0,85 tiks piemērots skolās, kurās ir vairāk par 200 skolēnu, bet 0,8 – vispārizglītojošo skolu vakara nodaļās.

Gadījumā, ja izglītības iestāde īsteno speciālās izglītības programmas, integrējot audzēkņus ar īpašām vajadzībām, skolēnu skaitam tiks piemērots koeficients 1,84.

Tāpat tika nolemts, ka vispārizglītojošo iestāžu vadītāju darba algas likmi nosaka skolēnu skaits uz 1.septembri, ja šis skaits skolā pārsniedz 100 skolēnus, darba algas likmei jābūt par 10% lielākai.

Jāpiebilst, ka jaunā mērķdotācijas sadales kārtība ir spēkā no šā gada 1.septembra, kad Daugavpils novadā bija reģistrēts 1 681 skolēns.


Написать комментарий