Pēc ASV valdības darba pārtraukšanas tiek slēgts Linkolna memoriāls, Brīvības statuja un simtiem nacionālo parku

foto: usarest.ru
foto: usarest.ru

ASV federālo iestāžu darba pārtraukšanas dēļ var ciest uz valsti atbraukušie tūristi, ziņo «Интерфакс» ar atsauci uz USA Today.

Pēc valdības darba pārtraukšanas 1. oktobrī tūristiem tiks slēgtas populāras apmeklēšanas vietas, tai skaitā Linkolna memoriāls, Neatkarības zāle. Vašingtonas nacionālais zooloģiskais dārzs, desmitiem muzeju un galeriju, kā arī nacionālie parki.

Tūristiem, kuri ir iekārtojušies kempingos, būs divas dienas, lai pamestu vietu.

Turklāt ASV tūrisma sfēras pārstāvji ziņo, ka viņi vienalga gaida lielu tūristu skaitu, uzsverot, ka nacionālo parku slēgšana stipri neietekmēs Ņujorkas tūrismu.

Savukārt Krievijas tūrisma kompāniju pārstāvji, kuri specializējas tūristu nosūtīšanā uz ASV, domā, ka vērienīgā krīze tik tiešām var negatīvi ietekmēt Amerikas virziena popularitāti. Tā rezultātā var rasties kavējumi ASV vīzu izsniegšanā un piespiedu atteikšanās no tūrēm.      

ASV tiek pārtraukta federālo valsts iestāžu finansēšana

Kā jau tika ziņots, ASV Kongresa Senāts un Pārstāvju palāta līdz pirmdienas beigām, t.i., līdz jaunā finanšu gada sākumam tā arī nespēja pieņemt pagaidu budžetu. Naktī uz otrdienu Baltais nams deva oficiālu norādījumu federālajām valsts iestādēm sākt realizēt darbības samazināšanas plānus. Federālās aģentūras būs spiestas nosūtīt atvaļinājumā vairāk nekā 800 tūkstošus no 2,9 miljoniem kalpotāju, sašaurinot ievērojamu darbības sfēru.

ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka ASV militārpersonas turpinās saņemt darba algu tā saucamā shutdown – valdības darba apturēšanas laikā. Valsts vadītājs atzīmēja, ka karaspēka daļas, tai skaitā Afganistānā, saņems darba algu laikā, - raksta «Газета.Ru» ar atsauksmi uz Associated Press.

Tāpat Obama pavēstīja, ka armijas civilajam sastāvam nāksies aiziet bezalgas atvaļinājumā.


Написать комментарий