Rēzekne uzvarējusi nominācijā «Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Konkursā "Eiropas Gada pašvaldība 2013" nominācijā "Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai" uzvarēja Rēzeknes pilsēta, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Šajā nominācijā apbalvojumu saņem arī Amatas novads, bet atzinību – Alūksnes novads.

Rēzeknes pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs ir gandarīts, ka Rēzeknes panākumi ir novērtēti un Rēzeknes pilsēta ir kļuvusi par uzvarētāju nominācijā „Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai”. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmē, ka pēdējo gadu laikā Rēzekne, ar daudzajiem Eiropas Savienības līdzfinansētajiem projektiem, ir uzskatāmi pierādījusi, ko pašvaldībai spēj sniegt Eiropas Savienība. Esot Rēzeknē, konkursa komisija pārliecinājās, ka Rēzeknes pašvaldība rūpējas par to, lai iedzīvotāji varētu veselīgi un aktīvi pavadīt brīvo laiku, lai tie dzīvotu skaistā un labiekārtotā vidē, lai kultūras pasākumi visiem būtu pieejami, lai gribētos dzīvot, strādāt un audzināt bērnus savā pilsētā. „Domāju, ka vērtēšanas komisija arī ievēroja, ka paši rēzeknieši ir lepni par to, kā pilsēta ir pārvērtusies. Esmu pārliecināts, ka ar Eiropas Savienības atbalstu rēzeknieši spēs vēl daudz padarīt savas pilsētas labā,” atzīst pilsētas mērs.

Jāpiemin, ka par uzvarētājiem nominācijā "Pašvaldība kultūrai" atzīta Valmiera un Talsu novads, bet atzinības šajā kategorijā ieguvuši Rēzeknes novads un Preiļu novads. Uzvarētāji nominācijā "Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai" ir Jelgava un Kandavas novads. "Pašvaldība veselībai" nomināciju ir ieguvusi Jūrmala un Siguldas novads. Savukārt konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2013” uzvarētāji ir Iecavas novads un Liepājas pilsēta.

Atgādinām, ka augustā un septembrī norisinājās konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2013” izvērtēšana. Vērtēšanas komisija apmeklēja 15 pašvaldības, kurās iepazinās ar paveikto Eiropas Savienības vērtību popularizēšanā, kultūras, iedzīvotāju integrācijas jomā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā, kā arī iedzīvotāju iesaistē starptautiskajā sadarbībā.

Konkursa svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 18.oktobrī, Liepājā.

Plašāku informācijas atradīsiet LPS mājaslapā www.lps.lv, sadaļā Eiropas Gada pašvaldība.


Написать комментарий