Daugavpils pilsētas dome profesionālo vidusskolu pārņemšanu neuzskata par lietderīgu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajā nedēļā Daugavpils pilsētas domes vadība tikās ar pilsētas skolu direktoriem un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem, tikšanās gaitā pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis komentēja arī jautājumu par pilsētas profesionālo vidusskolu pārņemšanu pašvaldības pārziņā.

Uzsakot šo sarunu, pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka nepaspēja apspriest šo jautājumu ar profesionālo vidusskolu direktoriem, bet jau ir parakstījis Izglītības un zinātnes ministrijai adresēto vēstuli, kurā tiek paziņots, ka Daugavpils pilsētas dome pilsētas profesionālo vidusskolu pārņemšanu neuzskata pat lietderīgu.

Viņš atzīmēja, ka, ja kādam ir cits viedoklis, to var apspriest. Jānis Lāčplēsis piebilda, ka patlaban nav nekādu vienošanos, un ministrijas iecere profesionālās vidusskolas nodot pašvaldībām netiek īstenota.

„Lielas un patstāvīgas profesionālās vidusskolas ministrija nevēlas nodot pašvaldībām, turklāt mums nav iespēju tās pārņemt. Manuprāt, to attīstību nekas neapdraud. Tomēr esmu gatavs uzklausīt viedokļus un ierosināt tos izskatīšanai ministrijā. Patlaban mums tiek piedāvāts pārņemt tās profesionālās vidusskolas, kurām klājas grūti – tajās ir mazāk par 30 skolēnu, nav savas bāzes utt. Tas ir, pašvaldībām vēlas nodot problēmas. Bet Daugavpilī šādu skolu nav”, teica pilsētas domes priekšsēdētājs.

Pēc J.Lāčplēša teiktā Ivars Šķinčs atzīmēja, ka mēram ir labāk zināms, ko ierosina ministrija, bet Vitālijs Azarevičs norādīja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju pavisam nesen ministrija ziņoja, ka pēc ES projektu īstenošanas profesionālajās vidusskolās tās būs jāpārņem pašvaldībām.

Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka ministrijas nostāja varētu mainīties pēc projektu īstenošanas, patlaban nav pamata uzskatīt, ka tuvākajā laikā notiks profesionālo vidusskolu pārņemšana.

Savukārt Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore Ināra Ostrovska paziņoja, ka viņai esot prieks, ka šis jautājums ir atrisināts, jo profesionālajām vidusskolām jāpaliek valsts pārziņā, tāpēc, ka tam nepieciešams liels finansējums.


Написать комментарий