V.Bojarūns uzskata P.Dzalbi par zinošu un normālu, bet viņa viedoklim par noteikumu neievērošanu nepiekrīt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komentējot Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Pētera Dzalbes paziņojumu par to, ka pašvaldība neievēros MK jaunos noteikumus par neuzskaitītā ūdens sadali iedzīvotāju starpā, Domes deputāts Vladislavs Bojarūns paziņoja, ka uzskata P.Dzalbi par zinošu speciālistu, bet viņam esot savs viedoklis par noteikumu ievērošanas nepieciešamību.

„Lai kādi būtu Latvijas likumi, tie var mums patikt vai nepatikt, bet likums ir likums, tas ir jāievēro. Manuprāt, ja noteikumi ir pieņemti, ja nav paredzēta alternatīva, man nav tiesību runāt, ka noteikumus var neievērot”, paziņoja Vladislavs Bojarūns.

Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka deputāts nepiekrīt pilsētas komunālās jomas kuratora viedoklim, V.Bojarūns atzīmēja, ka viņam nebija iespējas noskatīties visu raidījumu, kurā P.Dzalbe stāstīja par noteikumiem, tādēļ viņš nevar komentēt kolēģa vārdus.

„Mana attieksme pret vicemēru ir ļoti laba, uzskatu viņu par zinošu speciālistu un normālu cilvēku, tādēļ, ja viņš par kaut ko runā, tas ir pamatoti, viņām ir kādi dokumenti, kuri, iespējams, man nav pieejami vai kurus neesmu redzējis.

Nav šaubu, ka, pastāvot MK noteikumiem, pašvaldības nevar izdomāt kādu savu apmaksas formu, mūsu pienākums ir ievērot noteikumus. Ja mēs dzīvotu citā valstī, mēs ievērotu tās noteikumus. Mēs dzīvojam Latvijā, un, ja likumdošanas orgāni izdod noteikumus, mums tiem jāpiekrīt. Pat ja neesam ar mieru, noteikumi ir jāievēro, varam pārsūdzēt tos, uzdot jautājumus, mēģināt grozīt.

Kā vienkāršs cilvēks, es atbalstu jauno kārtību, jo tā ir godīgāka par iepriekšējo”, paziņoja V.Bojarūns, piebilstot, ka, piemēram, valdības piedāvātajai sadzīves atkritumu izvešanas apmaksas kārtībai (atkarībā no dzīvokļu, nevis no cilvēku skaita) viņš nepiekrīt.


Написать комментарий