Ārzemnieka viedoklis: Daugavpilī ir izstrādāta ļoti laba pilsētas prezentācijas mārketinga koncepcija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, starptautiskā projekta “Administrations go Europe!” ietvaros Daugavpilī dažas dienas viesojas ārzemju speciālisti no piecām pasaules valstīm.

Otrdien, 1.oktobrī, delegācija 20 cilvēku sastāvā apmeklēja Daugavpils pilsētas domi, tikās ar pilsētas vadību un piedalījās pirmajā seminārā. Starptautiskā projekta dalībnieki bija sajūsmā par tradicionālo prezentāciju par Daugavpili.

Magdeburgas delegācijas pārstāve Anja Reitere (Anja Reuter) pastāstīja portālam Gorod.lv, ka redzētā prezentācija viņai ļoti patika. „Man patīk, ka jūsu pašvaldībā ir izstrādāta ļoti laba jūsu pilsētas prezentācijas mārketinga koncepcija, izvēlēta pareiza stratēģija.

Esmu bijusi Daugavpilī arī iepriekš, piedalījos dažos kopīgos projektos, pašreizējais ir otrais projekts. Pirmo reizi ierodoties pilsētā, mūsu darbinieki divu nedēļu laikā bija praktikanti jūsu pašvaldības iestādēs. Esam priecīgi, ka viņi iesaistījās šajā projektā, jo mājās viņi atgriezās ar jaunām idejām, priecīgi un apmierināti, daudz stāstīja par jūsu pilsētu.

Šāda veida projektu gaitā var tikties ar dažādiem cilvēkiem, aizgūt jaunās idejas, atgriezties mājās enerģijas pilnam un kaut ko mainīt savā darbības jomā. Šoreiz vēlamies dalīties pieredzē ar jums”, paskaidroja A.Reitere.

Pēc viņas domām, mēs lieliski prezentējam savu pilsētu – akcentējam pozitīvo un stāstam par to ar lielu entuziasmu. „Skaidrs, ka problēmas ir visiem, bet ir svarīgi prezentēt savu pilsētu kā drošu partneri, kas attīstās.

Tieši šādi tiek prezentēta jūsu pilsēta, par to mēs pārliecinājāmies jau pirms prezentācijas noskatīšanas. Mūsu pārstāvji apmeklēja jūsu starptautiskās konferences un forumus, kuru gaitā viņi iemācījās prezentēt sevi, jo no pilsētas tēla ir atkarīgs ļoti daudz. Ceram, ka arī nākotnē jūs rīkosiet svarīgus starptautiskos pasākumus”, uzskata A.Reitere.

Pēc Magdeburgas pārstāves vārdiem, mūsu pilsētām ir divas kopīgas sadraudzības pilsētas – Radoma (Polija) un Harbina (Ķīna), tādēļ iespējams sadarboties arī šajā jomā.

Atgādināsim, ka tradīcija mūsu pilsētu apmeklētājiem piedāvāt prezentāciju par Daugavpili radās pirms dažiem gadiem, kad pilsētas domes priekšsēdētāja bija Žanna Kulakova. Neskatoties uz to, ka prezentācijas devīze vairs nav „Daugavpils – iespēju pilsēta”, tā joprojām sajūsmina dažādus pilsētas viesus, sākot no parastiem skolotājiem un beidzot ar ministriem un diplomātiem.


Написать комментарий