Baltais nams atteicās no ASV valsts iestāžu finansēšanas izlases kārtībā

foto: izvestia.ru
foto: izvestia.ru

Baltais nams noraidīja Republikāņu partijas priekšlikumu par valsts iestāžu finansēšanu izlases kārtībā.

ASV Kongresa rezolūcijai par valdības pagaidu finansējumu jāattiecas uz visām federālajām ministrijām un resoriem, paziņoja ASV prezidenta Baraka Obamas preses dienests.

ASV prezidents Baraks Obama uzliks veto jebkuriem likumprojektiem, kuri paredzēs tikai atsevišķu valsts iestāžu finansēšanu. Valsts vadītājs šādas iniciatīvas uzskata par „nenopietnām” un „nesaskaņotām”, - ziņo lenta.ru ar atsauksmi uz Reuters aģentūru.

„Daļējas līdzekļu izdalīšanas mēģinājumi nav nopietni, jo šādā veidā neizdosies nodrošināt valdības darbu. Prezidents un Senāts ļāva skaidri saprast, ka nespēlēs šīs spēles. Ja prezidents saņems likumprojektus par atsevišķu resoru finansēšanu, viņš uzliks tiem veto”, - paziņoja oficiālā Baltā nama pārstāve Emi Brandidža.

Jāatzīmē, ka iepriekš valsts vadītājs izņēmuma kārtā akceptēja tikai vienu dokumentu par savlaicīgu darba algas izmaksu militārpersonām.

Kā iepriekš tika ziņots, ASV Kongress nespēja saskaņot budžeta likumu līdz jaunā finanšu gada sākumam. Tādēļ federālo valsts iestāžu finansējums tika apturēts. Baltais nams jau pirms tam aicināja kongresmeņus atjaunot svarīgu valdības sfēru darbu, apstiprinot likumu par valdības pagaidu finansēšanu.


Написать комментарий