J.Dukšinskis: Rīkojums par VPIP reformu ir koriģēts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 19.septembra lēmums par Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē (VPIP) iepriekš veiktās reorganizācijas izvērtējumu un jaunās struktūras – Izglītības pārvaldes – izveidošanu ir koriģēts, portālam Gorod.lv paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Atgādināsim, ka sakarā ar šo rīkojumu pilsētas izglītības jomas pārstāvjiem bija radušies jautājumi, kuri tika apspriesti ar pilsētas vadību. Tikšanās gaitā pilsētas domes priekšsēdētājs apsolīja koriģēt rīkojumu, darba grupā, kura izvērtēs reorganizācijas rezultātus, iekļaujot Direktoru padomes pārstāvjus, kā arī mainot formulējumu par jaunās struktūras izveidošanu.

J.Dukšinskis, komentējot šo jautājumu, atzīmēja, ka Domes vadība ir saņēmusi Direktoru padomes priekšlikumus par to, kas varētu būt iekļauts darba grupā, un risinās šo jautājumu.

„Nevēlāmies, lai darba grupa kļūtu par kādu politisku struktūru, mūs vairāk interesē profesionālā puse. Tiek apspriesti arī citi priekšlikumi, kuri tika izteikti tikšanās laikā.

Esam koriģējuši rīkojumu, un drīz izlemsim, kas tiks iekļauts darba grupā. Tika piedāvāts iekļaut tajā arī pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjus, bet sakarā ar to, ka jautājums nav tiešā veidā saistīts ar pirmsskolas izglītību, iespējams, tas netiks darīts.

Parasti šādās grupās darbojas 5-6 cilvēki, tādēļ negribam, lai tā būtu liela. Grupā tiks iekļauti cilvēki, kuri var izvērtēt reorganizācijas ekonomisko, juridisko aspektu, attīstību, metodisko darbu utt. Pirms reorganizācijas tika izvirzīti tās mērķi, tādēļ gribam pārbaudīt, vai tie ir sasniegti”, atzīmēja J.Dukšinskis.


Написать комментарий