Ja ļaus laikapstākļi, rekonstruētā ceļa posms starp Rēzekni un Maltu tiks sagatavots ziemai līdz oktobra beigām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka jūlija sākumā sākās A13 autoceļa starp Rēzekni un Maltu rekonstrukcijas darbi.

Lai noskaidrotu, kā norit būvdarbi, griezāmies pie projekta vadītāja Jāņa Rukmaņa.

Pēc viņa vārdiem, patlaban ir veikta asfalta seguma frēzēšana, nostiprināta asfalta zemākā kārta un sākta ceļa sagatavošana ziemai. Saskaņā ar plānu līdz oktobra beigām būvniekiem jāveic visi nepieciešamie darbi – jānostiprina apmales, nobrauktuves u.c., bet tas esot atkarīgs no laikapstākļiem.

„Pagaidām ir grūti teikt, kāds darbu apjoms ir pabeigts, bet, runājot par izmantotajiem līdzekļiem, jānorāda, ka šobrīd ir izmantoti 25% no kopējās summas. Darbu lielākā daļa tiks veikta pēc tehnoloģiskā pārtraukuma”, pastāstīja J.Rukmanis.

Atbildot uz tuvumā esošo māju iedzīvotāju jautājumiem, jāatzīmē, ka nākamsezon būvniecības putekļu radīto alerģiju nebūs, jo asfalta seguma frēzēšana tiek veikta tikai būvdarbu sākumā.

Runājot par ietvju izbūvi, projekta vadītājs atzīmēja, ka projekta ietvaros ir paredzēta autobusu pieturu rekonstrukcija un paplašināšana, ceļa zīmju uzstādīšana, bet ietvju izbūve notiks cita projekta ietvaros, kas tiks īstenots nākamgad.

Atgādināsim, ka ceļa posma rekonstrukciju veiks divas firmas – SIA „Ceļi un Tilti”, kas rekonstruēs ceļa posmu no 67,4 km līdz 73,2 km (aiz ciemata Malta) un SIA „Lemminkainen Latvija”, kas rekonstruēs ceļa posmu no 61,3 km līdz 67,4 km (pirms ciemata Bekši).


Написать комментарий