Ministrs uzskata, ka Daugavpilij, tāpat kā citām pašvaldībām, nav nepieciešama finansējuma palielināšana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau kuro gadu Latvijas valdība un pašvaldības nespēj vienoties par iedzīvotāju ienākuma nodokļa (ĪIN) iekasēšanas rezultātā iegūto ieņēmumu sadali.

Nākamā gada budžets nav izņēmums.

Pašvaldības uzskata, ka pašreizējo 80% vietā tam jāpiešķir vismaz 84% no ĪIN iekasēšanas rezultātā iegūtās summas, bet Finanšu ministrija uzstāj uz pašreizējās ieņēmumu sadales shēmas: 20% tiek novirzīti valsts budžetā, 80% - pašvaldības budžetā.

Informatīvās kampaņas „Eirodiena” ietvaros Daugavpili apmeklēja finanšu ministrs Andris Vilks, kurš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka nākamgad valsts pašvaldību budžetā novirzīto ieņēmumu apjoms netiks palielināts, kā to prasa „Reformu partijas” un viņu sociālo partneru pārstāvji.

„No iedzīvotājiem tiek iekasēti nodokļi, pašvaldību ieņēmumi arvien pieaug, tādēļ esošās proporcijas netiks mainītas. Daugavpils pilsētas pašvaldības ieņēmumi arī ir pieauguši.

Turklāt pilsēta saņēma dotācijas vairāk nekā miljons latu apmērā. Daugavpilī uz vienu iedzīvotāju ir mazāk uzņēmumu, nekā vidēji Latvijā, bet ar dotāciju palīdzību Daugavpils pietuvojās lielām pilsētām”, paskaidroja finanšu ministrs.

Jāatzīmē, ka valdība nepiekrīt pašvaldību vēlmei katru gadu par 1% palielināt visu nodokļu iekasēšanas rezultātā iegūto ieņēmumu daļu, kamēr pašvaldības daļa nesasniegs 25%.


Написать комментарий