2.oktobris: Daugavpilī aptuveni 30 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas nav pieteikušās apkures pieslēgšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2.oktobrī dienas vidū Daugavpilī bez apkures bija aptuveni 30 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kuras apkalpo Daugavpils DzKSU, portālam Gorod.lv paziņoja DzKSU vadītāja pienākumus pildošā Vera Raģele.

Atgādināsim, ka uzņēmuma pārraudzībā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pieslēgšana apkurei tika uzsākta 27.septembrī, kad apkurei pieslēdza 53 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kuru vecākie bija iesnieguši attiecīgus iesniegumus.

30.septembrī, piektajā dienā, kad gaisa temperatūra bija pazeminājusies līdz +8 grādiem un zemāk, apkurei pieslēdza daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vairākumu: mājas, kuru vecākiem nav pilnvaru noteikt pieslēgšanas datumu un mājas, kurās nav māju vecākā. Komentējot situāciju, V.Raģele paziņoja, ka ar apkures pieslēgšanu aizķeršanās nav, jo neviens reglamentējošais akts nenosaka, kad pilsētā būtu jāpieslēdz apkure. Tāpat uzņēmuma vadītāja pienākumus pildošā noliedza, ka augstāk stāvošā vadība bija izdevusi rīkojumu nepieslēgt apkuri brīvdienu laikā.

2.oktobrī apkurei nav pieslēgtas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kuru vecākiem ir tiesības noteikt apkures pieslēgšanas datumu un kuri nav iesnieguši pieteikumu par pieslēgšanu vai ir noteikuši apkures pieslēgšanas vēlāku datumu. V.Raģele paskaidroja, ka šajā gadījumā nav runas par taupību, bet bijuši gadījumi, kad iedzīvotāji nelūdza pieslēgt apkuri un kurināja krāsni. Visbiežāk apkures pieslēgšana notiek vēlāk, jo māju vecākie aizmist uzrakstīt iesniegumu, negodprātīgi pilda savus pienākumus vai, piemēram, pārdod dzīvokli un aizbrauc, nenododot savus pienākumus kādam citam. DzKSU cenšas palīdzēt atrisināt šādas situācijas, atgādina māju vecākiem par viņu pienākumiem.

Sarunājoties ar portāla korespondentu, Vera Raģele atzīmēja, ka gadījumā, ja iedzīvotāju iniciatīvas vai iniciatīvas trūkuma dēļ apkure ilgu laiku netiek pieslēgta, DzKSU nav tiesību pieslēgt apkuri piespiedu kārtā, jo tas ir cilvēktiesību pārkāpums. Izņēmums ir iespējams, ja gaisa temperatūra nokritīsies pavisam zemu, sakarā ar ko sistēma varētu sasalt.  

V.Raģele paziņoja, ka DzKSU esot saņēmis iesniegumus par apkures pieslēgšanu 9.oktobrī. Uzņēmuma vadītāja pienākumus pildošā atgādināja, ka taupības nolūkos apkures pieslēgšana nav jāatliek uz vēlāku laiku, jo šādā gadījumā dzīvokļos veidosies mitrums un pelējums, kuru likvidācijai pēc tam nāksies palielināt siltuma padevi, tādējādi ietaupīt vienalga neizdosies.

Raksturojot apkures pieslēgšanu šogad, V.Raģele paziņoja, ka tā neatšķiras no iepriekšējo gadu situācijas.


Написать комментарий