Autoavārijā mirst Gulbenes katoļu draudzes saimniece un cieš prāvests

foto: Gatis Bogdanovs/dzirkstele.lv
foto: Gatis Bogdanovs/dzirkstele.lv

Rēzeknes novadā uz autoceļa Rēzekne – Gulbene pirmdien notika traģiska autoavārijā, kurā bojā gāja Gulbenes katoļu draudzes prāvesta saimniece, bet pats garīdznieks smagi cieta. 

Mediķi ziņo, ka prāvesta dzīvībai briesmas vairs nedraud.

Pirmdien, 30. septembrī, pēc pusastoņiem vakarā autoceļa Rēzekne – Gulbene 7. kilometrā notika traģiska autoavārijā, kurā bojā gāja 78 gadus veca sieviete un cieta vēl trīs vīrieši, Kasjauns.lv informēja Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne. Vissmagāk cita viens no avārijā iesaistītajiem autovadītājiem – Gulbenes katoļu mācītājs Vjačeslavs Bogdanovs, kurš tika nogādāts Rēzeknes slimnīcas Reanimācijas nodaļā. 

Rēzeknes – Gulbenes autoceļa 7. kilometrā automašīnas „Audi A6” vadītājs, 1989. gadā dzimis vīrietis, veicot apdzīšanas manevru, pretējā braukšanas joslā sadūrās ar automašīnu „Škoda Fabia”, kuru vadīja 1969. gadā dzimušais garīdznieks, un automašīnu „Opel Astra”, kuru vadīja 1944. gadā dzimis vīrietis. Pēc avārijas visi trīs automašīnu vadītāji tika nogādāti slimnīcā, kā arī automašīnā „Škoda” braukusī Gulbenes draudzes mācītāja saimniecības vadītāja, 1935. gadā dzimusī Margaritas kundze, kura no gūtajām traumām slimnīcā mira. 

Gulbenes draudzes pārstāvis Voldemārs Safronovs Gulbenes laikrakstam „Dzirkstele” teicis: „Mēs draudzē lūdzam par viņiem.” Par prāvesta Bogdanova veselību un Margaritas kundzes mūžīgo mieru lūgšanās vienojošies katoļi ne tikai Gulbenes pusē, bet arī visā Latvijā. 

Prāvestam konstatēti ribu lūzumi, smadzeņu satricinājums, kā arī ir problēmas ar plaušām, bet viņš ir pie samaņas un runā, teica Safronovs. 

Pašlaik garīdznieks pārvests no Rēzeknes slimnīcas uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu. Mediķi Bogdanova veselības stāvokli raksturo kā stabilu un skaidro, ka viņa dzīvībai briesmas vairs nedraud. 

Policija noskaidrojusi, ka avāriju izraisījušajam „Audi” vadītājam neesot bijušas  šofera tiesību. Viņš jau izrakstīts no slimnīcas. Pašlaik policijā uzsākts kriminālprocess par notikušo trīs automašīnu sadursmi.


Написать комментарий