Girgensons savā NHL debijā gūst “Sabres” vienīgos vārtus

foto: buffalohockeybeat.com
foto: buffalohockeybeat.com

Savā debijas spēlē Nacionālajā hokeja līgā komandas vienīgos vārtus guvis 19 gadus vecais latviešu hokejists Zemgus Girgensons, kurš arī atzīts par mača trešo zvaigzni. 

Viņa sniegums gan nepalīdzēja izcīnīt uzvaru Bufalo „Sabres” vienībai, kura ar 1:2 piekāpās Detroitas „Red Wings”.

Zemgus Girgensons devās laukumā „Sabres” trešajā uzbrucēja trijniekā, tādejādi piedzīvojot savu debiju NHL un kļūstot par 19. Latvijas hokejistu, kurš piedalījies vismaz vienā NHL spēlē. Girgensons bija īstajā vietā īstajā laikā trešajā periodā un guva arī savus pirmos vārtus NHL karjerā, tobrīd panākot 1:2. Neviens cits Latvijas hokejists savā NHL debijas spēlē ar vārtu guvumu nav izcēlies.

Girgensons laukumā pavadīja 11 minūtes un 23 sekundes, papildus vārtiem atzīmējās arī ar pozitīvu lietderības koeficentu +1, kā arī izdarīja vienu spēka paņēmienu. Viņam arī mača trešās zvaigznes tituls.

„Sabres” jau mača sākumā guva iespēju spēlēt piecatā pret trim „Red Wings” hokejistiem, taču neko īpaši bīstamu viņi izveidot nespēja, gluži otrādi, pēc mazākuma izturēšanas mājinieki pārgāja uzbrukumā, un 12. minūtē rezultātu atklāja Mikaels Samuelsons. Pēc nieka 40 sekundēm Pāvels Dacjuks atņēma ripu „Sabres” aizsargam un rezultāta starpību dubultoja. Abos vārtu zaudējumos laukumā bija Bufalo pirmā maiņa.

Arī otrajā periodā „Sabres” bieži spēlēja vairākumā, taču spēles groži atradās „Red Wings” rokās. Detroitas hokejisti arī iedabūja ripu Raiena Millera vārtos, taču pēc tiesneša samērā strīdīga lēmuma vārtu guvums netika ieskaitīts. „Red Wings” uzbrucējam Korijam Emertonam bija arī iespēja izpildīt bullīti, taču viņa mēģinājums nebija sekmīgs. Emertona neveiksmīgi nopelnītais noraidījums perioda beigās atkal atstāja mājiniekus divu vīru mazākumā, taču „Sabres” ar lielu izdomu uzbrukumā neizcēlās un vārtus neguva.

Spēles noslēdzošajā periodā „Sabres” izskatījās jau daudz labāk un pārņēma iniciatīvu arī bez vairākuma palīdzības, 51. minūtē Tomass Vaneks arī izdarīja līdz tam brīdim bīstamāko „Sabres” metienu, taču ripa trāpīja pa vārtu stabu. Pāris minūtēs vēlāk aiz Detroitas vārtiem kārtīgi pacīnījās Braiens Flins, ripa izslīdēja vārtu priekšā un īstajā vietā bija Girgensons, kurš, ne mirkli nevilcinoties, ar nūjas lāpstiņas neērto pusi raidīja ripu vārtos.

Pēc Girgensona vārtu guvuma mačs atguva savu intrigu, taču „Red Wings” saviem pretiniekiem ļāva uzbrukt aizvien retāk un bija daudz tuvāk trešajam vārtu guvumam nekā „Sabres” neizšķirtam. Bufalo komandai nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju un sezonas pirmajā spēlē zaudējums 1:2.

Savu nākamo spēli "Sabres" un Girgensons aizvadīs naktī uz sestdienu pret Otavas "Senators".


Написать комментарий