LZS atsaka Godmanim vietu partijā

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Ekspremjers Ivars Godmanis saņēmis atteikumu no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sastāvā ietilpstošā politiskā spēka Latvijas Zemnieku savienības.

Godmanis lūdzis sevi uzņemt partijā, lai no ZZS saraksta kandidētu nākamā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās, trešdienas vakarā vēsta LTV Panorāma.

Pēc Panorāmas rīcībā esošās informācijas Godmaņa lūgums noraidīts, jo partijas valde nav nonākusi pie vienprātīga atbalsta.

Pats Godmanis telefonsarunā Latvijas Televīzijai norāda, ka neplāno uzrunāt nevienu citu politisko spēku ar lūgumu uzņemt sevi tā rindās.

Līdz ar to ekspremjera izredzes pārstāvēt Latviju EP arī nākamos piecus gadus krietni mazinājušās. Savus tālāko politisko darbību Godmanis vēl nesteidzas prognozēt, norādot, ka pašlaik jākoncentrējas uz darbupašreizējā amatā līdz pilnvaru beigām.

Trešdien, 2.oktobrī, publicētie Latvijas Faktu aptaujas rezultāti liecina – pašlaik gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās vislielākais atbalstītāju loks būtu apvienībai Saskaņas centrs. Par saskaņiešiemEiropas Parlamentā gatavi balsot 19% aptaujāto, par Vienotību - 13,5% un par ZZS - 12,2%. Nacionālā apvienība ierindojusies ceturtajā vietā ar 10,6%. No pirmā četrinieka krietni atpaliek Reformu partija ar 1,6% un ekspremjera Einara Repšes topošā partija Latvijas attīstībai ar 0,6% atbalstu.


Написать комментарий