Situācija ar sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Daugavpilī pagaidām nav atrisināta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils DzKSU vadītāja pienākumus pildošā Vera Raģele paziņoja portālam Gorod.lv, ka apkalpojošā organizācija turpina sarakstīties ar SIA „Latvijas propāna gāze” juristiem, tādēļ patlaban nav skaidrības, vai situācija ar sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās varētu mainīties.

Atgādināsim, ka vasarā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, pamatojoties uz Iepirkuma uzraudzības biroja atzinumu, pieprasīja ar SIA „Latvijas propāna gāze” noslēgtā līguma laušanu un jaunā atklāta konkursa izsludināšanu. Vēlāk puses izteica vairākus pretrunīgus viedokļus.

P.Dzalbe atzīmēja, ka, slēdzot līgumu, tika pieļauti pārkāpumi, un līgumā atrunātā cena pilsētniekiem nav izdevīga. Savukārt SIA „Latvijas propāna gāze” juristi bija neizpratnē par to, kāpēc Daugavpils vicemērs uzskata, ka līgums ir jālauž: puses nav par to vienojušās, neviena no tām nav pārkāpusi līgumu, tādēļ ir iespējams tikai trešais variants – līguma laušana ar tiesas spriedumu.

Vera Raģele nepaziņoja par jebkāda lēmuma pieņemšanas termiņiem, atzīmējot, ka uzņēmums trupina strādāt pie šī jautājuma risināšanas, ievērojot likuma prasības.

Atgādināsim, ka DzKSU un SIA „Latvijas propāna gāze” līgumu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās noslēdza 2007.gadā, savukārt 2012.gada 1.septembrī tas tika pagarināts uz 5 gadiem.


Написать комментарий