Daugavpils novada domes vadības un 14 deputātu komandējums uz Poliju, iespējams, veicinās jaunu kopīgo projektu īstenošanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka 23.septembrī Daugavpils novada domes vadība un 14 deputāti devās četru dienu komandējumā uz Lomžu (Polija).

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja portālam Gorod.lv par šo pieredzes apmaiņas braucienu.

Pēc izpilddirektores vārdiem, nodomu protokols ar Lomžas pilsētas pašvaldību bija parakstīts 2002.gadā. 2005.gadā pašvaldības parakstīja sadarbības līgumu, kura ietvaros vienreiz divos gados tiek rīkoti pieredzes apmaiņas pasākumi un tiek īstenoti kopīgie projekti. Piemēram, šogad notikušajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava 2013” piedalījās viens no Polijas radošajiem kolektīviem, pirms tam notika bērnu futbolkomandu apmaiņas braucieni un citi pasākumi. Minētais pieredzes apmaiņas brauciens arī notika sadarbības līguma ietvaros.

„Sadarbība ar Lomžas pilsētu ir viena no svarīgākajām, jo pēc pašvaldību vēlēšanām ir mainījies deputātu sastāvs, un mēs vēlējāmies iepazīstināt viņus ar mūsu partneriem”, atzīmēja Vanda Kezika.

Pieredzes apmaiņas brauciena ietvaros deputāti tikās ar Poznaņas reģionālās pašvaldības administrāciju, piedalījās diskusijās par reģionālo attīstību, pašvaldības darbu, ceļu būvniecību, uzņēmējdarbības atbalstu, sociālo aizsardzību un turpmāko sadarbību 2014.-2020.gadā.

Tāpat Daugavpils novada vadība un deputāti apmeklēja nelielu zemnieku saimniecību, kas ražo un pārstrādā pienu un ir otrā reģionā, uzņēmumu „Sonarol”, kas izgatavo logus un durvis, iepazinās ar sociālā darba veiksmīgu piemēru, apmeklēja mūsdienīgu Operas un filharmonijas teātri.

Pēc V.Kezikas vārdiem, brauciena laikā delegācija ieguva daudz informācijas, pateicoties kurai varētu tikt īstenoti jauni kopīgie projekti.


Написать комментарий