Skolotāju dienas priekšvakarā Daugavpils skolotājiem nodejoja brazīliešu deju un nodziedāja par gaisa balonu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oktobra pirmajā svētdienā Latvijā svin Skolotāju dienu, tiesa pasaulē pēdējos gados šos svētkus atzīmē konkrētajā datumā – 5.oktobrī.

Trešdien, 2.oktobrī, Daugavpils Kultūras pilī notika Skolotāju dienai veltīts svinīgs pasākums. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) vadītāja Marina Isupova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka par profesionalitāti un dalīšanos pieredzē tiks apbalvoti 211 Daugavpils pedagogi, kurus izvēlējās izglītības iestāžu metodiskās apvienības. Jāatzīmē, ka tā ir mūsu pilsētā strādājošo skolotāju piektā daļa.

Lai svinīgais pasākums pārāk neieilgtu, bija nolemts aicināt uz skatuvi pa vienam skolas pārstāvim, kuram tika pasniegti Goda raksti, puķes un piemiņas dāvanas, pārējie skolotāji tās saņems skolā.

Kultūras pilī pulcējušos pedagogus Skolotāju dienā sveica Daugavpils VPIP vadītāja M.Isupova, pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks J.Dukšinskis, Daugavpils universitātes prorektore I.Kokina. Svētku koncertā piedalījās pedagogi, kuri demonstrēja savus daudzpusīgus talantus, dziedāja, dejoja.

Piemēram, 16.vidusskolas skolotājas izpildīja brazīliešu deju, pirmsskolas izglītības iestādes audzinātāja nodziedāja pašsacerēto dziesmu, 12.pirmsskolas izglītības iestādes folkloras ansamblis izpildīja latgaliešu dziesmu, Krievu vidusskolas-liceja pedagogu ansamblis pārsteidza publiku ar dziesmu par skolotāju darbu grupas „Buranovskije babuški” stilā un nodziedāja dziedātājas Jolkas dziesmu par gaisa balonu.

Daugavpils pedagogiem pastāstīja par pilsētas ielās veiktās aptaujas rezultātiem. Atbildot uz jautājumu, kādam ir jābūt skolotājam, vairākums aptaujāto minēja, ka skolotājam jābūt saprotošam, labam, profesionālam, jāciena skolēni.

Portāls Gorod.lv sveic visus Daugavpils, reģiona un valsts pedagogus Skolotāju dienā un novēl viņiem veselību, izturību, pacietību, zinātkārus skolēnus, atbildīgus skolēnu vecākus, zinošus kolēģus, saprotošus un taisnīgus priekšniekus!



Написать комментарий