Šodien notiks steidzamas Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas debates Sīrijas jautājumā

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Šīs apspriešanas Strasbūrā iniciatīva pieder Krievijas delegācijai, - paziņoja tās vadītājs Aleksejs Puškovs. 

Ieteikumu projektā, kurš izstrādāts uz Zviedrijas deputāta Bjorna fon Sjudova ziņojuma pamata, Asambleja sveic kursu uz Sīrijas ķīmisko atbruņošanos un aicina risināt konfliktu tikai mierīgā ceļā. „EPPA atbalsta faktu, ka uz Rietumu militārā uzbrukuma draudu fona politiskā pieeja uzvarēja, un aktīvas diplomātiskās pūles ļāva 2013. gada septembra vidū noslēgt vienošanos starp KF un ASV par Sīrijas ķīmisko ieroču krājumu iznīcināšanu un pieņemt ANO Drošības padomes rezolūciju, kura nosaka šī pasākuma realizācijas nosacījumus”, - teikts dokumentā.

Eiropas Padomes parlamentārieši atzīmē, ka ANO Drošības padomes lēmums „atjauno miera sasniegšanas un konflikta politiskās noregulēšanas cerības”, - ziņo telegraf.com.ua.

Vienlaikus EPPA brīdina, ka starptautiskās sabiedrības vienošanās par Sīrijas ķīmisko atbruņošanos „neaptur karu, kurš var turpināties ar parasto ieroču palīdzību”. Tādēļ Asamblejai ir nodoms „aicināt un atbalstīt Ženēvas starptautiskās miera konferences norisi Sīrijas jautājumā (Ženēva – 2) un pauž cerību, ka konference tiks sasaukta līdz 2013. gada beigām”.

„Sīrijas procesa politiskās pārejas ceļa kartei, kuru pirmo reizi akceptēja ANO DP, pakāpeniski jānoved līdz politiskā procesa realizācijai. Šis process jāvada ar Sīrijas spēkiem, un tā rezultātā jāļauj organizēt godīgas vēlēšanas uz Kofi Annana miera plāna un Ženēvas 2012. gada jūnija komunikē pamata. Sīrijas tautai jārada iespēju brīvi būvēt savu nākotni”, - tiek atzīmēts dokumentā.


Написать комментарий