Trīs Daugavpils bērnudārzu vadītājas atstās savus amatus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.oktobrī notikušajā Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti atbalstīja lēmumus par triju pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju atbrīvošanu no amata.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka 2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes, 3.pirmsskolas izglītības iestādes un 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vadītājas Zoja Ketlere, Ludmila Dimitrijeva un Jeļena Bakša ir uzrakstījušās atlūgumus, tādēļ deputātiem jāapstiprina lēmumi.

Sēdes gaitā, atbildot uz deputātu jautājumiem, kāpēc vadītājas atstāj amatus, tika paziņots, ka Z.Ketlere un J.Bakša ir sasniegušas pensijas vecumu, savukārt L.Dimitrijeva atstāj amatu ģimenes apstākļu dēļ – aizbrauc uz ārzemēm.

Deputātu atbalstītajos lēmumos atrunāts, ka tuvākajā laikā tiks izveidota komisija, kas organizēs atlases procedūru, lai noteiktu jaunus pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājus.

Z.Ketlere atstāj amatu no 31.decembra, L.Dimitrijeva – no 12.decembra, J.Bakša – no 30.decembra. Lēmumu galīgā apstiprināšana notiks Domes sēdē pēc nedēļas.

Atgādināsim, ka iepriekš daži plašsaziņas līdzekļi kritizēja iepriekšējo Domes vadību par skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju aiziešanu pensijā, tomēr izrādās, ka minētie darbinieki sasniedz pensijas vecumu arī, strādājot jaunam Domes sasaukumam.


Написать комментарий