Indiāņu fermeri izaudzēja unikālu daudzkrāsainu kukurūzu

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Apskatot šos attēlus, var likties, ka tās ir krāsainas karameles vai pat stikla krelles, bet patiesībā tā ir kukurūza, kuru audzē Indijas fermeri.

Šo kukurūzas šķirni izveidoja fermeris, jo viņš vāca kukurūzas vālītes, kuras satur neparastas krāsas sēklas. Patlaban neparastās kukurūzas sēklas var nopirkt internetā. Tām ir liels pieprasījums dārznieku vidū, kuri cenšas padarīt savu dārzu daudzkrāsaināku.

Pirmo neparastās kukurūzas ražu ievāca Oklahomā, kur fermeris Karls Barns, kura senču vidū bija čeroki cilts indiāņi, sāka vākt krāsainās vālītes un nodarboties ar to audzēšanu. Bija nepieciešami daudzi gadi, bet fermeris spēja izveidot kukurūzas šķirni, kuras vālītes satur desmitus dažādu krāsu graudu.

Neilgi pirms savas nāves misters Barns savu sēklu kolekciju un pavairošanas noslēpumus nodeva savam draugam Gregam Šenam, un palūdza viņu turpināt savu lietu.

2010. gadā Šens, kuram personīgi nebija iespēju izpildīt mirušā drauga lūgumu, nolēma nodot sēklas Bilam Mak Dormanam – nelielas Arizonas sēklu kompānijas īpašniekam.

„Es biju pārsteigts, kad novācu pirmo šīs kukurūzas ražu, - saka Mak Dormans. – Es nekad nebiju redzējis kukurūzu, kura būtu līdzīga šai”.

Kā ziņo Mail Online, Mak Dormans patlaban vada organizāciju „Dzimtās sēklas”. Tā ir nekomerciāla asociācija, kuras mērķis ir saglabāt ASV pamatiedzīvotāju lauksaimniecisko mantojumu.

Organizācija pārdod kukurūzas sēklas savā mājas lapā pa 7,95 $ par paciņu. Turklāt sēklām ir milzīgs pieprasījums un ļoti bieži organizācija nespēj to apmierināt. Kukurūzu var izmantot miltu vai popkorna ražošanai, kaut gan iesaka to ēst taisni no vālītes.

Acīmredzot klientu vairākums izmanto sēklas kā oriģinālu dāvanu, ar kuras palīdzību var izdaiļot mājas pagalmu.



Написать комментарий