Andzeļu pamatskolas skolēni piedalījās pasākumā «Zinātnieku nakts» Rēzeknes augstskolā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

27.septembrī deviņās Latvijas pilsētās notika pasākums "Zinātnieku nakts 2013" par tēmu "Ūdens", informē Dagdas novada portāls.

Andzeļu pamatskolas skolēni arī piedalījās šajā pasākumā. Iepriekš uz konkursu "Mans ūdens stāsts" skolēni aizsūtījā savus radošus darbus un saņēmā Rēzeknes augstskolas uzaicinājumu uz Zinātnieku nakts vakara pasākumu. Programma bija daudzveidīga, kur katrs varēja atrast to, kas viņu interesē.

Nodarbību laikā skolēni vērojā eksperimentus, viņu klātbūtnē taisīja gāzētus dzērienus, tādus kā Coca Cola, Fanta, limonāde, gāzēts ūdens, kurus varējā nogaršot. Bija iespēja arī piedalīties radošajā nodarbībā "Ūdens, šķidrums, šķīdums...atrodi atšķirības", ar mikroskopu palīdzību pētījām šķidrumu daudzveidību. Aktivitātes bija paredzētas arī skolu komandām - angļu valodas zināšanu pārbaude, nakts orientēšanās, kurā Andzeļu pamatskolas meitenes ieguva godalgotu vietu un balvas, un garšīgu picu no restorāna 'Rozālija. Piedalīšanās radošajā darbnīcā 'Mācies marmorēt' atklāja  mākslas noslēpumus uz ūdens virsmas, bet interaktīvajā nodarbībā "Ūdens krāsainie pilieni" vairākas skolas veidoja koku ar krāsainām lapām.

Iepriecināja un pārsteidza Ēnu teātra improvizācija, kā arī galvenās balvas gaidās karaoke dziedāšana.

Pasākumā noslēgumā plkst.22.30 notika konkursa "Mans ūdens stāsts" uzvarētāju apbalvošana. Sīvā 628 dalībnieku konkurencē jaunākajā klašu grupā Danila Sinicins ieguva 2.vietu, kā arī dabūjām vairākus Atzinības rakstus. Šogad galvenā balva portatīvais dators no Swedbanka aizceļoja uz Pušmucovas pamatskolu, kaut gan mūsu skolniece bija pussolī no šīs balvas, jo kā nākamā tika pie citām balvām.

Apmeklējot pasākumu skolēni pārliecinājās, ka jauniešus interesē ne tikai izklaides, bet arī nopietni pasākumi.



Написать комментарий