ASV pārstāvniecībai ES uzdeva samazināt izdevumus krīzes dēļ

foto: ria.ru
foto: ria.ru

ASV Valsts departaments nosūtīja pārstāvniecībai Eiropas Savienībā instrukciju, kurā diplomātiem uzdeva atteikties no piedalīšanās konferencēs, samazināt izdevumus ofisa precēm un tehnikai budžeta krīzes dēļ, raksta Briseles interneta avīze EUobserver.

Pēc izdevuma informācijas ASV diplomātiem ir atļauti tikai darba braucieni, lai piedalītos pārrunās par „galvenajiem līgumiem”. „Mūsu misija ierobežoja darbību saskaņā ar saņemtajiem norādījumiem”, - EUobserver citēja viena ASV diplomāta vārdus.

Līdz ar to ASV Valsts departamenta instrukcijā tiek ziņots, ka konsulu darbība ārzemēs tiks realizēta bez izmaiņām, - vēsta vz.ru. Atzīmēsim, ka trešdien ASV vēstniecība Maskavā bija spiesta pāriet uz taupības režīmu finansējuma trūkuma dēļ.

Tai pašā laikā prezidents Baraks Obama paziņoja, ka dusmojas par Republikāņu partijas konservatīvā spārna stūrgalvību, kura pēc prezidenta domām var novest valsti pie valsts parāda neizpildes.

Atgādināsim, ka ASV federālo valsts iestāžu finansējums tika pārtraukts no otrdienas pusnakts, jo kongresmeņi tā arī nespēja rast kopēju valodu budžeta likuma apspriešanas gaitā līdz jaunā finanšu gada sākumam.

Krīzi izprovocēja republikāņu lēmums saistīt ierēdņu finansēšanas jautājumu ar punktu par līdzekļu izdalīšanu veselības aizsardzības reformai, kuru likumdevēji piedāvāja atlikt uz gadu. Šāds variants neapmierina ne prezidenta Baraka Obamas administrāciju, ne Senātu, kura vairākums pieder demokrātiem.


Написать комментарий