Līvānos jaundzimušie saņems senioru adītus zābaciņus

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Jau otro gadu Līvānu biedrība „Baltā māja” organizē šādu akciju, kuras laikā vecās paaudzes adītājas nodot pašu rokām adītus jaundzimušo zābaciņus novada Dzimtsarakstu nodaļai, kas, reģistrējot jaundzimušos, katram bērniņam dāvina šo silto dāvanu, ziņo Līvānu novada portāls.

Šogad akcijai atsaucās 16 novada rokdarbnieces – L.Siņicina, V.Lukašova, E.Cimare, S.Mežāka, M.Pudže, M.Ivanova, B.Platace, V.Lācare, E.Jakovele, L.Otsone, A.Gaile, E.Lapiņa, L.Ošāne, A.Kūka, A.Veigure, V.Mukāne.

Mīkstas, dažādu košu krāsu dzijas adītājām sagādāja biedrība. Adītājas stāsta, ka dažas šo smalko darbiņu darināja pirmoreiz, citas jau ir pieredzējušas, un vienu zābaciņu pāri spēj uzadīt vienā vakarā. Katrā zābaciņu pārī ieadītas arī siltas domas un vēlējums, kaut Līvānos šādu mazulīšu būtu vairāk.

Šī vēlēšanās daļēji jau piepildījusies, saka Līvānu Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Marija Pastare. Šī gada 9 mēnešos Līvānu novadā reģistrēti 78 jaundzimušie, kas ir vairāk nekā visa pagājušā gada laikā.

Kā pozitīvs aspekts ir tas, ka Līvānos praktiski nav rindu uz bērnudārziem, jaunajām ģimenēm ar bērniem rindas kārtībā ir iespēja saņemt pašvaldības dzīvokli. Jaundzimušo pabalsts Līvānu pašvaldībā ir 100 lati, un ik gadu tiek rīkoti arī īpaši Bēbīšu svētki. Ģimeņu atbalstam Līvānu novada dome nodrošina brīvpusdienas visiem bērniem, sākot no 5 gadu vecuma līdz pat 9.klasei ieskaitot. Vienreiz gadā, uz Lieldienām pašvaldība maksā pabalstu arī daudzbērnu ģimenēm.


Написать комментарий