Palielināts Daugavpils pilsētas budžets: papildus ieņēmumi ir veiksmīgi sadalīti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu palielināt pilsētas budžetu par 3,4 miljoniem latu.

Finanšu komitejas priekšsēdētāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka grozījumi galvenokārt ir saistīti ar pedagogu darba algām domātās mērķdotācijas saņemšanu.

Pašvaldība saņēmusi 2,86 miljonus latu pedagogu darba algām no oktobra līdz gada beigām un mācību iestāžu projektu īstenošanai. Nodokļu iekasēšanas rezultātā iegūtā summa tika palielināta par 483 tūkstošiem latu. Budžets tika palielināts arī par 43 tūkstošiem latu, kuri tika iegūti Marka Rotko mākslas centra maksas pakalpojumu sniegšanas rezultātā.

Minētie papildlīdzekļi tika novirzīti darba algām vai sadalīti starp dažādām Domes iestādēm. Vislielākā summa, kuru pašvaldība guva iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanas rezultātā, - 300 tūkstoši latu – tiks novirzīti Komunālās saimniecības pārvaldei pilsētas sanitārās tīrīšanai veikšanai, ielu apgaismojuma sistēmai, labiekārtošanas darbiem, avārijas stāvoklī esošo koku likvidēšanai, kapsētu uzturēšanai.

Līdzekļi tika iedalīti arī Latgales centrālajai bibliotēkai, lai tā iegādātos mēbeles, Kultūras pārvaldei kultūras papildus pasākumu rīkošanai, „Saules skolai” papildus štata vienībām, inventāra iegādei, jaunās licencētas programmas īstenošanai nepieciešamā pedagoga darba apmaksai, darbiem, kuru rezultātā jaunās telpās tiks uzstādīts lielgabarīta aprīkojums. Tika paredzēti līdzekļi, kas segs pārvadātāju zaudējumus. Budžetā tika iekļauta summa, kas pirms tam bija izslēgta no skolu renovācijām domātā kredīta, jo bija runa par dažu darbu dublēšanu. Tika paredzēti līdzekļi Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei – prēmijām par godu Skolotāju dienai. Iedalīti papildlīdzekļi florbola attīstībai mūsu pilsētā.

E.Upeniece piebilda, ka pirms Domes deputātu sēdes grozījumos tiks iekļauti līdzekļi divu avārijas ēku nojaukšanai un kredīts pilsētas skolu renovācijas projekta īstenošanas pabeigšanai, kā arī Satiksmes ministrijas līdzekļi pilsētas pārvadātāju zaudējumu kompensācijai.

Sēdes gaitā deputātiem bija radušies daži jautājumi, tomēr grozījumi tika nodoti izskatīšanai Domes deputātu sēdē. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka, visdrīzāk, līdz gada beigām budžeta tiks pieņemti vēl vieni grozījumi, jo tiek plānots, ka darba algu par decembri pašvaldības darbinieki saņems šogad.


Написать комментарий