T.Kokina: SIA «Daugavpils bērnu veselības centrs» pakalpojuma maksas palielināšana nav saistīta ar eiro ieviešanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā vērsās mūsu lasītāja Anna, kura ir sašutusi par SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” pakalpojumu maksas negaidītu palielināšanu.

Pēc viņas vārdiem, no 1.oktobra bez iepriekšējā brīdinājuma SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” sniegto maksas pakalpojumu cenas tika palielinātas par 20%. „No rīta kasē man paziņoja, ka iepriekšējās cenas (Ls 2) vietā pakalpojums maksā Ls 2,40. Nekāda rakstveida skaidrojošā informācija iestādē nebija ievietota, izņemot paziņojumu, ka SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” ir parakstījis līgumu par to, „ka ir godīgs eiro ieviesējs”. Vēlos zināt, ar ko ir saistīta tik negaidīta pakalpojumu maksas palielināšana”, interesējas lasītāja.

SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” valdes locekle Tatjana Kokina paziņoja portālam Gorod.lv, ka esot palielināta tikai viena maksas pakalpojuma cena, turklāt tas nekādā ziņā nav saistīts ar eiro ieviešanu mūsu valstī.

Pēc viņas vārdiem, šā gada maijā Daugavpils pilsētas dome ir saņēmusi metodiskās rekomendācijas par sniegto maksas pakalpojumu cenu aprēķināšanu. Saskaņā ar rekomendācijām visām pašvaldības iestādēm bija jāaprēķina maksas pakalpojumu cenas un jāparedz iespējamie ieņēmumi. Ņemot vērā augstākminēto, viena ar ārstniecisko dubļu izmantošanu saistītā maksas pakalpojuma cena tika palielināta par 20%.

„Tas ir saistīts ar to, ka procedūrām nepieciešamie ārstnieciskie dubļi maksā visai dārgi un tiek nogādāti uz centru no Ukrainas. Pārējo procedūru maksa nav mainīta. Jāatzīmē, ka šāda veida dubļu procedūras ir pieejamas tikai mūsu centrā un Centrālajā reģionālajā slimnīcā”, paskaidroja T.Kokina.

SIA „Daugavpils bērnu veselības centrs” vadītāja piebilda, ka, gaidot eiro ieviešanu, iestādes sniegto maksas pakalpojumu cenas tiks noapaļotas, ievērojot pacientu intereses, tādēļ uztraukumam nav pamata.


Написать комментарий