Džeksona ģimene zaudē prāvā pret koncertu organizētāju

foto: Reuters
foto: Reuters

Amerikāņu dziedātāja Maikla Džeksona ģimene zaudējusi tiesas prāvā pret koncertu organizatoru "AEG Live", kuru apsūdzēja nolaidībā, kas izraisījusi 50 gadu vecā dziedātāja nāvi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiesa trešdien secināja, ka ārsts, kurš koncertu tūres laikā rūpējies par mūziķa veselību, nav bijis nepiemērots savam amatam, tāpēc "AEG Live" nevar tikt uzskatīta par nolaidīgu, pieņemot viņu darbā.

Popmūzikas zvaigzne mira 2009. gadā pēc ķirurģisko anestēzijas līdzekļu pārdozēšanas. Par nogalināšanu aiz neuzmanības uz četriem gadiem cietumā ir notiesāts ārsts Konrads Marijs, kurš Džeksonam izrakstīja narkotiskos medikamentus.

"Tas nenozīmē, ka mēs uzskatām viņa rīcību par ētisku," nolasot spriedumu, piebilda tiesnesis.

Par spriedumu gandarījumu pauž "AEG Live". Kompānija apgalvoja, ka Mariju pieņēma pēc Džeksona pieprasījuma un nav zinājusi neko par mūziķa atkarības problēmām.

Džeksons mira 2009. gada 25. jūnijā savā īrētajā mājā Losandželosā, kur gatavojās koncerttūrei Londonā. Viņš mira pēc medikamentu pārdozēšanas, kurus ārsts mūziķim deva labākai iemigšanai.

Džeksona māte un trīs bērni apsūdzēja "AEG Live", ka tā pieņēmusi darbā Mariju, pienācīgi nepārbaudot viņa piemērotību amatam. Tāpat radinieki pārmeta, ka uzņēmums ignorējis pazīmes par mūziķa slikto veselības stāvokli.


Написать комментарий