Dome ir gandrīz izšķīrusies par Spec ATU kapitāldaļu pārdošanu, bet joprojām nevar uzsākt “Latgales laiks” kapitāldaļu atsavināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē no Domes Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas sagatavotā lēmuma projekta tika izslēgts punkts, kas paredz uzņēmuma “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanas iespēju.

Tādējādi, lēmuma projekts, kurā ir iekļauta informācija par to, kādu uzņēmumu kapitāldaļas paliks pašvaldības pārziņā, bet kādu – tiks atsavinātas, tika koriģēts, jau būdams iesniegts izskatīšanai Domes sēdē. Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis minēto lēmumu paskaidroja ar to, ka lēmuma pieņemšanai bija jāsavāc papildinformācija par apgrozījumu, izdevumiem un ieņēmumiem, kā arī jāsasauc Finanšu komitejas ārkārtas sēde.  

Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja Lilija Rēķe paskaidroja, ka pašvaldībai pieder uzņēmuma “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” 37,2% kapitāldaļu, tāpēc tā nevar ietekmēt šīs kapitālsabiedrības darbību. Šajā sakarā Valsts kontrole iesaka izskatīt iespēju atsavināt kapitāldaļas, tomēr, pēc nodaļas vadītājas vārdiem, pašvaldībai ir arī cits variants – iegādāties tādu kapitāldaļu daudzumu, lai varētu ietekmēt uzņēmuma darbību, kas sniedz pilsētniekiem svarīgu pakalpojumu – nodarbojas ar sadzīves atkritumu izvešanu.

Lēmuma apspriešanas gaitā deputāte Rita Strode ierosināja izvērtēt nepieciešamību paturēt laikraksta „Latgales laiks” kapitāldaļas, jo pastāvīgi rodas jautājumi, kāpēc Domei ir šī laikraksta kapitāldaļas, bet citu laikrakstu – nav.

Komentējot deputātes ierosinājumu, Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka sēdē apspriežamais lēmums tika sagatavots, pamatojoties uz Valsts kontroles rekomendācijām, kas, zinot, ka pašvaldība jau ir nolēmusi atsavināt laikraksta „Latgales laiks” kapitāldaļas, šādas rekomendācijas nedeva.

Savukārt, pēc sēdes atbildot uz žurnālista jautājumu, kad Dome uzsāks laikraksta kapitāldaļu atsavināšanas procedūru, Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja Lilija Rēķe paziņoja, ka minētais lēmums tika pieņemts 2010.gadā (sīkāka informācija šeit, tādēļ tagad viss vēlreiz jāizvērtē un jāizlemj, kas nodarbosies ar atsavināšanu.

Jāatzīmē, ka 3.oktobrī komitejas deputātu pieņemtais lēmums paredz, ka pašvaldība saglabā SIA “Labiekārtošana-D”, SIA “Parkings-D”, SIA “Daugavpils zobārstniecības poliklīnika” kapitāldaļas. Daugavpils pilsētas pašvaldības dalība SIA Участие в “Sadzīves pakalpojumu kombināts” turpināma ar nosacījumiem. Lēmuma projekts paredz, ka tiks veikts tādu uzņēmumu kā SIA “Daugavpils autobusu parks”, AS “Tramvaju uzņēmums”, PSIA “Sadzīves pakalpojumi kombināts”, SIA “Labiekārtošana-D”, SIA “Daugavpils dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmums” darbības izvērtējums.

Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē pēc nedēļas.


Написать комментарий