Emigrantu pienesums savu valstu ekonomikai jau sasniedz 414 miljardus dolāru

foto: 15min.lt
foto: 15min.lt

Arvien pieaug darba meklējumos uz citām valstīm aizbraukušo ļaužu pienesums savu dzimto valstu tautsaimniecībai – Pasaules Banka lēš, ka šogad no tā dēvētajām attīstības valstīm izbraukušo ieguldījums savu dzimto zemju ekonomikā sasniegs 414 miljardus ASV dolāru (aptuveni 215 miljardus latu), kas ir par 6,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kopējais emigrantu finansiālais pienesums būs vēl lielāks - šogad tas varētu sasniegt 550 miljardus ASV dolāru (286 miljardus latu), bet 2016. gadā - jau 700 miljardus ASV dolāru (364 miljardus latu).

Tadžikistānā emigrantu uz dzimteni nosūtītā naudas kopsumma pērn sasniegusi pat 48% no ekonomikas kopapjoma, bet Kirgīzijā - 31% no ekonomikas kopapjoma. Moldovā, Lesoto un Nepālā naudas pārvedumos no ārzemēs strādājošajiem tautiešiem sasniedz ceturto daļu no ekonomikas kopapjoma, atsaucoties uz Pasaules Bankas aplēsēm, vēsta "Komersant.ru".

Turklāt šī ir tikai oficiāli pārskaitītā naudas daļa, jo, pēc ekspertu domām, augsto naudas pārskaitīšanas izmaksu dēļ, emigranti nereti meklē veidus, kā naudu saviem dzimtenē palikušajiem ģimenes locekļiem nosūtīt nelegāli.

Aplēsts, ka ārvalstīs strādājošo Indijas emigrantu naudas pārskaitījumi uz dzimteni sasniegs 71 miljardu ASV dolāru, Ķīnas emigranti mājās palicējiem pārskaitīs aptuveni 60 miljardus ASV dolāru, bet emigranti no Filipīnām - 26 miljardus ASV dolāru.  


Написать комментарий