Amerikāņi izstrādājuši ārējo drošības spilvenu automobiļiem

foto: motor.ru
foto: motor.ru

Amerikāņu automobiļu komplektējošo detaļu ražotājs "TRW Automotive" izstrādājis gaisa drošības spilvenus, kas uzstādīti automobiļa ārpusē.

Kā uzskata izstrādātāji, ārējais gaisa spilvens ļaus būtiski uzlabot autovadītāja un pasažieru drošību sānu sadursmes gadījumā. Aptuveni 40 procenti no visiem ceļu satiksmes negadījumiem esot tamlīdzīga rakstura.

"TRW Automotive" izgatavotais gaisa spilvens ir divus metrus plats un 70 centimetrus augsts. Tā pilnīgai piepūšanai nepieciešamas vien 20 līdz 30 milisekundes.

Pašlaik amerikāņu kompānija pilnveido šo tehnoloģiju, lai tā mijiedarbotos ar automobiļa kamerām un radariem, lai drošības spilvens nostrādātu nepieciešamajā momentā.

Tāpat izstrādātājs norāda, ka autoražotāji paši varēs izvēlēties, vai uzstādīt šādu drošības spilvenu ar biezām sienām un mazāku gaisa spiedienu vai līdzvērtīgi efektīvu drošības spilvenu ar plānākām sieniņām, bet augstāku gaisa spiedienu.

Līdz 2020. gadam ar tamlīdzīgu drošības sistēmu tiks aprīkots kāda vācu autoražotāja luksusa sedans, vēsta izdevums "AutoExpress" ar atsauci uz anonīmu avotu.


Написать комментарий