Pusmaratona skrējēja nejauši uzvar maratona sacensībās

foto: Windsor Star
foto: Windsor Star

Meridita Ficmorisa bija plānojusi skriet 21 kilometru jeb pusmaratona distanci Kanādas pilsētas Ontario maratonā, kas viņa palīdzētu sagatavoties Detroitas maratonam, kurā viņa plānoja veikt visus 42 kilometrus un 195 metrus, tomēr vienā pagriezienā viņa aizskrēja nepareizi, nepagriežoties uz finišu pusmaratona distancei.

Viņa tikai turpināja skriet...

Ontario maratons Meriditai bija plānots kā treniņš pirms viņas pirmā pilnā maratona skrējiena viņas dzīvē, taču kādā prāta aptumsuma brīdī  34 gadus vecā sportiste aizskrēja nepareizi. 

Skrējēja bija pilnīgi koncentrējusies savai distancei un saprata, ka kaut kas nav kārtībā vien tad, kad pēc stundas un 28 minūtēm viņa neieraudzīja finiša līniju. Viņai blakus ar riteni brauca sacensību organizators, kurš informēja par nelielo misēkli un atļāva Meriditai Ficmorisai noskriet visu maratona distanci, neņemot vērā, ka viņa bija reģistrējusies un samaksājusi vien par dalību uz pusi mazākā distancē. 

Apjukusī skrējēja vietējiem medijiem atklāja savas izjūtas distancē: „Tas puisis bija lielisks. Uzreiz, kā viņš man pateica, ka drīkstu skriet līdz finišam, adrenalīns manī iedegās un es guvu papildu enerģiju.” 

Sasniedzot finišu izrādījās, ka Ficmorisa ir pirmā sieviešu konkurencē un desmitajā vietā starp visiem dalībniekiem – viņa distanci veica trijās stundās 11 minūtēs un 48 sekundēs. 

„Es nemaz neaptvēru, ka esmu uzvarējusi. Sāku to saprast vien tad, kad cilvēki sajūsmā kliedza un nāca klāt sasist plaukstas.” 

Meridita, kura iepriekš nekad dzīvē nebija noskrējusi vairāk par 32 kilometriem, pastāstīja, ka nākamgad gatavojas startēt prestižajā Bostonas maratonā. 


Написать комментарий