Krievu vidusskola-licejs – prestiža skolu reitinga līderis; kopumā reitingā ir trīs Daugavpils skolas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Starptautiskās Skolotāju dienas priekšvakarā Draudzīgā aicinājuma fonds ir sastādījis labāko Latvijas skolu reitingu, ņemot vērā skolu rezultātus pagājušā mācību gada centralizētajos eksāmenos.

Kā zināms, skolēni kārto centralizēto eksāmenu latviešu un angļu valodās, matemātikā, eksaktajās zinātnēs (bioloģijā, fizikā vai ķīmijā), kā arī vēsturē.

Šajā reitingā ir iekļautas 3 Daugavpils skolas. Vidusskolu kategorijā pirmo vietu ieguva Krievu vidusskola-licejs, kas vairāku gadu garumā 197 Latvijas vidusskolu konkurencē parasti ierindojas labāko vidusskolu pirmajā trijniekā.

Krievu vidusskolas-liceja direktora vietniece mācību darbā Irina Paura pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Draudzīgā aicinājuma fonds iepriekšējos gados pasniedza vidusskolai savu balvu – Pūci. Sakarā ar to, ka Krievu vidusskola-licejs piecus gadus pēc kārtas tika atzīts par labāko vidusskolu, šī balva paliks skolā.

Latvijas ģimnāziju vidū pirmajā divdesmitniekā iekļauta Daugavpils Valsts ģimnāzija (10.vieta) un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija (17.vieta).

Skolotāju dienai veltītajā svinīgajā pasākumā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde un pilsētas vadība vicemēra Jāņa Dukšinska personā apsveica minēto skolu direktorus – Jevgeņija Timošenko, Guntu Mālnieci un Gaļinu Smuļko – ar labiem rezultātiem.

Šogad tradicionālā balvu pasniegšanas ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā nenotiks sponsoru trūkuma dēļ, tomēr, neskatoties uz augstākminēto, Daugavpils skolēnu uzrādītie centralizēto eksāmenu rezultāti liecina par mūsu skolotāju profesionalitāti un izglītības kvalitāti.

Portāls Gorod.lv pievienojas apsveikumiem un novēl skolām veiksmi un panākumus!


Написать комментарий