NA ir kā skolnieks, kurš uz skolotāja krēsla uzliek saspraudīti, uzskata Čigāne

foto: nozare.info
foto: nozare.info

”Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Lolita Čigāne Nacionālās Apvienības (NA) demaršu Saeimas balsojumā par 2014. gada valsts budžeta nodošanu komisijām sauc par skolniecisku rīcību un pielīdzina to saspraudes uzlikšanai uz skolotāja krēsla.

"Dažreiz jau nākas uz tās spraudītes uzsēsties," piektdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" diskutējot ar NA līderi Raivi Dzintaru, sacīja Čigāne.

Viņa uzsver, ka līdz ar 2014. gada valsts budžeta pieņemšanu ekonomikas atlabšanas sekas beidzot varēs izbaudīt plašāka sabiedrība, piemēram, mediķi un karavīri, kam plānots algu pieaugums.

Savukārt Dzintars, oponējot Čigānei, atgādināja, ka budžeta projektā ir iestrādātas arī NA "labās iniciatīvas", piemēram, par mazāko māmiņalgu paaugstināšanu.

Pēc NA līdera teiktā, viņa pārstāvētais politiskais spēks jau četrkārt mēģinājis panākt  termiņuzturēšanas atļauju "tirgošanas" atcelšanu,  taču nav guvis panākumus, tādēļ nolemts izmantot 2014. gada valsts budžetu, lai atgādinātu par NA prasību apturēt atļauju izsniegšanu apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos.

Čigāne, savukārt, uzsvēra, ka "Vienotība" ir gatava atbalstīt kvotu noteikšanu šādiem darījumiem un šī ideja pirmo reizi izskanējusi tieši "Vienotības" Saeimas frakcijā, taču NA izdarības liekot bažīties par to, "kādi pārsteigumi mūs gaida aiz nākamā stūra".

"Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdienas rītā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA nolēma nepiedalīties balsojumā par 2014. gada valsts budžeta un to pavadošo likumprojektu nodošanu komisijās. Šādu rīcību NA skaidroja ar to, ka nav panākta vienošanās par uzturēšanās atļauju "tirdzniecības" pārtraukšanu.

"Vienotība" nolēmusi nākamnedēļ sākt konsultācijas ar koalīcijas partneriem un opozīcijā esošo ZZS, kura atbalstīja budžeta projekta nodošanu komisijām. Savukārt NA un otrs koalīcijas "mazais brālis" - Reformu partija - uz to reaģēja ar bloķēšanos, lai nepieļautu vienas no partijām aizstāšanu ar ZZS.


Написать комментарий