Daugavpils ielu kvalitatīvās tīrīšanas vietā – 13.darba alga Domes darbiniekiem?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.oktobrī Finanšu komitejas sēdē, apspriežot grozījumus Daugavpils budžetā, deputāti nobalsoja par papildus 300 tūkst. latu iedalīšanu Komunālās saimniecības pārvaldei (KSP) pilsētas sanitārai tīrīšanai, ielu apgaismojumam, teritoriju labiekārtošanai un kapsētu uzturēšanai.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka KSP veic iekšējos grozījumus, lai novirzītu šos līdzekļus primārajiem mērķiem.

Deputāte Natālija Petrova pajautāja, kāpēc KSP sanitārai tīrīšanai tiek iedalīta tik liela naudas summa. Atbildot uz jautājumu, Edīte Upeniece atzīmēja, ka KSP šī gada finansējums esot pērnā gada finansējuma līmenī. Savukārt Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka viņam nesaprotamu iemeslu dēļ KSP kuratori ļāva noslēgt līgumu par ielu tīrīšanu par 1,9 miljoniem latu, bet budžetā tam paredzēja aptuveni 1,4 miljonus latu. Pilsētas mērs neizslēdza iespēju, ka līdzīgas situācijas varētu tikt konstatētas arī citās iestādēs.

J.Lāčplēsis atzīmēja, ka gada beigās pašvaldībai nāksies atgriezties pie KSP tāmēm, jo patlaban iedalītās summas nepietiks ielu tīrīšanai ziemas laikā. Pilsētas mērs paziņoja, ka pēdējos grozījumos varētu tikt iekļautas summas, kuras ir nepieciešamas pašvaldības darbinieku decembra darba algām, kuras tiks izmaksātas šā gada decembrī. Ir runa par papildus 600 tūkst. latu, kurus atšķirībā no ielu tīrīšanai nepieciešamajiem līdzekļiem, tiek plānots bez diskusijām iekļaut budžetā.

E.Upeniece paskaidroja, ka pēdējos gados tiek praktizētas šādas algu izmaksas, tomēr, pieņemot 2013.gada budžetu un pastāvot sarežģītai situācijai, šī iespēja budžetā netika paredzēta.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem pēc komitejas sēdes, E.Upeniece apstiprināja, ka katru gadu gada beigās KSP tiek iedalītas papildus summas pilsētas sanitārajai tīrīšanai, tādēļ nekā ekstraordinārā šajā lēmumā nav. Runa ir tikai par to, ka iedalītā summa ir visai liela, tādēļ, iespējams, jāizskata jautājums par tīrīšanas periodiskumu, paziņoja finansiste.

Piebildīsim, ka ik gadu pilsētas budžets tiek sastādīts, lai nodrošinātu visu ieplānoto pašvaldības programmu un funkciju īstenošanu, bet gada laikā, pieņemot grozījumus, iedalītu papildfinansējumu jomām, kurām tas ir nepieciešams, piemēram, komunālās saimniecības jomai.


Написать комментарий