Līvānu novadā noslēdzies biznesa ideju konkurss skolēniem «Bizness olas čaumalā 2013»

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Piedalīties varēja ikviens Līvānu novada 5. – 12. klases skolēns ar savu biznesa ideju, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu un sagatavojot savas biznesa idejas prezentāciju.

Kā informē Līvānu novada portāls, kopumā dalībai tika pieteiktas 8 biznesa idejas un skolēni pārstāvēja Līvānu 1. Vidusskolu (Edgars Ugainis, Ilze Stivriška, Ita Daugavvanaga, Jānis Iesalnieks, Jogita Slesarenoka), Līvānu 2. vidusskolu (Arina Trifonova), Jaunsilavas pamatskolu (Justīne Ozoliņa) un Sutru pamatskolu (Juris Jevdokimovs).  

Biznesa ideju izvērtēšanu veica vērtēšanas komisija, kuru pārstāvēja dažādu nozaru speciālisti: Iveta Dobele - Līvānu novada domes investīciju un projektu daļas vadītāja, Kaspars Rokjāns – SIA „Livani Eko Group”, Laimonis Vindels - Hipotēku banka, Guntis Jurāns – SIA „Klētnieks enerģija”, Aiga Valtere – SIA „Livenhofa”, Zane Gaiduka, LIIC vadītāja. 

Biznesa ideju gala izvērtēšana notika 2. oktobrī Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā, kad skolēni prezentēja savas idejas klātienē. Visaugstāk tika novērtētas 3 biznesa idejas: Justīnes Ozoliņas ideja par piedzīvojumu takas izveidi Grīvas mežā, Ilzes Stivriškas ideja par tējas namiņa un suvenīru bodītes izveidi Daugavas krastā un Jāņa Iesalnieka ideja par pļavu golfa laukuma izveidi Līvānu novadā. Uzvarētāji saņems naudas balvas 50 LVL apmērā katrs par izdomu, ieguldīto darbu un enerģiju, kā arī vēlmi realizēt iecerēto.

Visiem dalībniekiem tika izteikta pateicība par drosmi un uzdrīkstēšanos un tika dāvinātas biznesa domāšanu veicinošas grāmatas turpmākai radošai un uzņēmīgai darbībai. 

Aicina skolēnus apgūt biznesa plāna sagatavošanas prasmes

Skolēni, kas interesējas par uzņēmējdarbību un vēlas apgūt pamatzināšanas un praktiskās iemaņas biznesa plāna sagatavošanā, jau novembrī tiek aicināti apmeklēt LIIC organizēto apmācību kursu skolēniem „Radi pats savu biznesa ideju: Praktiskie soļi biznesa plānu sagatavošanā”.

Apmācības plānotas pēcpusdienās no plkst. 16:00 Līvānu 1. vidusskolas telpās reizi nedēļā 5 nedēļu garumā. Laiks un vieta var tikt precizēti, bet skolēni jau šobrīd aicināti pieteikties dalībai, rakstot uz info@liic.lv vai zvanot uz tālruni 26070822. Vietu skaits ierobežots, tāpēc izmantojiet iespēju un piesakieties jau tūlīt.


Написать комментарий