Zaharjins parakstījis vienošanās protokolu ar potenciālo LM investoru

foto: ekonomika.lv
foto: ekonomika.lv

Finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma Liepājas metalurgs lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins parakstījis vienošanās protokolu ar potenciālo investoru par akciju nodošanu tā rīcībā, atklāj tiesiskās aizsardzības procesa administrators Haralds Velmers.

Patlaban gan Liepājas metalurga kontā no potenciālā investora nav saņemts ne santīms, administrators norādījis intervijā Latvijas Radio-4.

«Es varu apstiprināt, ka manās rokās ir Sergeja Zaharjina parakstīta kopija. Tas ir vienošanās protokols starp Liepājas metalurgu un potenciālo pircēju, kas ir saistīts ar kompāniju Daļpolimetall,» teica Velmers.

Viņš uzsvēra, ka protokols šobrīd neatrisina uzņēmuma finanšu problēmas. Pēc viņa teiktā, 10.oktobrī Liepājas metalurga kasē vajadzētu ienākt jauniem finanšu līdzekļiem.

Kā zināms, Liepājas metalurgs jau ilgāku laiku atrodas dziļā finanšu krīzē. Uzņēmumā nenotiek ražošana, un valsts bija spiesta apmaksāt Liepājas metalurgam garantēto kredītu Itālijas bankai UniCredit. Līdzšinējās sarunas ar investoriem nav bijušas sekmīgas, turklāt arī pašu akcionāru attiecības ir sliktas, jo Zaharjins un Iļja Segals nesatiek ar Kirovu Lipmanu.


Написать комментарий